NORSKE OMGIVELSER: Norge, 1991. Sivilisasjonen ligger i ruiner. Klarer du å stige opp fra støvet? Vigor er en sylskarp flerspiller-opplevelse der du konstant tar risker for å komme deg videre. Video: Vigor Vis mer Vis mer

Vigor - Overlevelsesspill i Norge

Lager «Fortnite»-inspirert spill satt til Norge i 1991

Kjemp deg frem til seier i norsk natur.

Det er ingen tvil om at overlevelsesspillene har tatt verden med storm. Store spill som «Player Uknown's Battlegrounds», «Fortnite» og nykommeren «Realm Royale» spiller alle på den samme formelen: flere spillere slippes løs i en arena, og kjemper mot hverandre til kun én står igjen i live.

Spillene har ved noen tilfeller blitt så like at selskapet bak «Player Unknown's Battlegrounds» har gått til søksmål mot spillet «Fortnite», for plagiat. Foreløpig har ikke søksmålet vunnet gjennom, og nå kommer det enda en aktør og hiver seg på spillbølgen.

Norge i 1991

I det nye spillet «Vigor» blir spilleren tatt med til Norge i 1991. Det sentrale Europa har falt som følge av en atomkrig, og menneskeheten har samlet seg for å overleve innenfor Norges landegrenser, forteller spillets nettside.

I motsetning til raske spill som «Fortnite», legger dette spillet opp til at du skal ta deg tid. Her er det kun åtte til 16 spillere per runde, og du er nødt til å bygge deg et hjem, og ordne mat, for å overleve.

Her er det altså ikke bare de andre spillerne som er en utfordring, men også omgivelsene i seg selv.

Tilgjengelig sommeren 2018

Det er Bohemia, det samme spillselskapet som står bak «Day-Z», som har laget dette post-apokalyptiske overlevelsesspillet.

I traileren får vi blant annet se en ødelagt motorvei, med et skilt som viser veien til Tromsø. Vi får også se en spiller som er på vei mot kysten, og en annen som er omgitt av snødekte fjell.

Det skal være mulig å spille spillet allerede sommeren 2018, om man melder seg opp til Xbox sin prøveversjon. Resten av spillet skal lanseres i 2019, men flere plattformer enn Xbox er foreløpig ikke nevnt.

Hold deg oppdatert på gaming ved å følge Dagbladet Spill på Youtube!