Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Lager gjerne filmmusikk etter at Dimmu er pensjonert

(Dagbladet.no): Dimmu Borgirs niende album «In Sorte Diaboli» ble hedret med gode anmeldelser og Alarm-pris i fjor, og når Spellemannsprisen skal deles ut i Oslo Spektrum 2. februar kan black metal-sjangerens megastjerner innkassere pris både for årets metalalbum og årets musikkvideo («The Serpentine Offering», tilgjengelig på YouTube).

I dag var gitarist, originalmedlem og hovedkomponist Silenoz - eller Sven Atle Kopperud - i nettmøte med leserne på Dagbladet.no.

Tidligere har Dimmu Borgir hentet hjem Spellemanns-statuetter for albumene «Puritanical Euphoric Misanthropia» (2001) og «Death Cult Armageddon» (2003).

«In Sorte Diaboli» omtales som bandets første konseptalbum, med en historie spunnet rundt en prestesønn som i middelalderens Norge vender ryggen til Gud. Det har allerede solgt 15 000 eksemplarer i Norge - mer enn noe annet svartmetallalbum - og over 50 000 i USA.

SORTE STJERNER: Dimmu Borgir er en av landets største musikalske eksportartikler og er nominert til to Spellemannspriser i år. Fredag svarer gitaristen på lesernes spørsmål.
SORTE STJERNER: Dimmu Borgir er en av landets største musikalske eksportartikler og er nominert til to Spellemannspriser i år. Fredag svarer gitaristen på lesernes spørsmål. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media