Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Voldemort Origins of The Heir»

Lager Harry Potter-spinoff uten J.K. Rowling på laget

Hvordan ble Tom Riddle til den onde Voldemort? 

SPIN OFF: Hvordan ble Tom Riddle til den onde Voldemort? Det ønsker filmskapere å utforske i den uavhengige Harry Potter-spinoffen «Voldemort: Origins of the Heir». Video: TRYANGLE FILMS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldemort, også kjent som Tom Riddle, Harry Potters store fiende i J. K. Rowlings «Harry Potter»- univers, har, etter å ha tatt livet av Harry Potters foreldre, vært på jakt etter å gi den unge trollmannen samme skjebne gjennom flere av «Harry Potter»-filmene. Ifølge filmdatabasen Internet Movie Database, IMDb, er Voldemort inkarnasjonen av ondskap.

«YOU KNOW WHO»: Stefano Rossi spiller Voldemort i filmen «Voldemort: Origins of the Heir». FOTO: TRYANGLE FILM 
«YOU KNOW WHO»: Stefano Rossi spiller Voldemort i filmen «Voldemort: Origins of the Heir». FOTO: TRYANGLE FILM  Vis mer

I fjor ble det kjent at «Harry Potter»-fansen hadde mye å glede seg til etter beskjeden om hele fem planlagte filmer i «Harry Potter»-spinoffen «Fabeldyr og hvor de er å finne» etter at siste film i den originale «Harry Potter»-serien kom i 2011.

J.K. Rowling er manusforfatter for Fabeldyr-filmene og bekreftet via sin offisielle Twitter-konto at det blir fem filmer i serien.

I fjor kom den første av totalt fem filmer, da med store skuespillere som Eddie Redmayne, Colin Farrell og Johnny Depp på rollelista. Også Jude Law er ventet å se i filmene som Albus Humlesnurr, en sentral og populær karakter i J.K. Rowlings magiske univers.

Hvordan ble han Voldemort?

Men hvordan var Tom Riddles liv før han ble til Voldemort?

Ubesvarte spørsmål rundt flere karakterer i eventyrverdenen har fått flere filmskapere på banen. Det uavhengige filmproduksjonsselskapet TRYANGLE, grunnlagt av Gianmaria Pezzato og Stefano Prestia, jobber for øyeblikket med enda en «Harry Potter»-spinoff. Filmen har fått navnet «Voldemort: Origins of the Heir» og er en non-profitt fan-film som lages uten at J.K. Rowling er involvert.

Ifølge filmskapernes hjemmeside kom ideen til filmen under lesingen av den sjette boka i sagaen «Harry Potter og Halvblodsprinsen».

- Vi undret oss. Hva var det som gjorde at Tom Riddle ble til Voldemort. Hva skjedde med ham da han kom tilbake til Hogwarts school of witchcraft and wizardry? Det er noen ledetråder i bøkene som ikke er blitt utforsket på film. Historien vi ønsker å fortelle er hvorfor han ble ond, lenge før Harry Potter dukket opp, skriver de på hjemmesiden.

Mens Fabeldyr-filmene består av et stjernelag av skuespillere, er det mer eller mindre ukjente skuespillere som blir å se i «Voldemort: Origins of the Heir», hvor skuepiller Stefano Rossi spiller hovedkaraktereen Tom Riddle.

Spekulasjoner om Fabeldyr-filmene

Det har tidligere også vært spekulasjoner på om Voldemort kommer til å dukke opp i de kommende fabeldyrfilmene. I Vanity Fair er det blant annet blitt påpekt at Fabeldyr-filmene starter i 1926, samme år som Voldemort blir født og at dette ikke kan være tilfeldig med tanke på J.K. Rowlings evne til å hinte om hva som kan komme til å skje. Tidslinjen i Fabeldyr-filmene kan også komme til å gi rom til å utforske Tom Riddles oppvekst på Dickensian barnehjem og fram til han drepte sin egen far, skriver Vanity Fair.

Voldemort er, ifølge IMDb såpass fryktet i trolldomsverdenen at han er best kjent som «You Know Who», eller «Han som ikke må navngis». Hans forsøk på å drepe Harry Potter og drapet på Harrys foreldre viser seg etter hvert å være styrt av en profeti om at Harry Potters magiske krefter er en trussel mot Voldemort.

Hele Norges coronakart