Lager humor av sykdommen

Michael J. Fox tilbake på skjermen etter tretten år.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Etter en pause på 13 år er Michael J. Fox nå i gang med innspillingen av en ny tv-serie der han har hovedrollen. I serien spiller han en nyhetsanker som, i likhet med Fox selv, har sykdommen Parkinsons og vender tilbake til arbeidslivet. Foto: Stella Pictures
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Etter en pause på 13 år er Michael J. Fox nå i gang med innspillingen av en ny tv-serie der han har hovedrollen. I serien spiller han en nyhetsanker som, i likhet med Fox selv, har sykdommen Parkinsons og vender tilbake til arbeidslivet. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den kanadiske skuespilleren Michael J. Fox (52) måtte i 2000 legge karrieren på hylla da sykdommen Parkinsons gjorde det umulig for han å fortsette i jobben.

Fox fikk i 1991 diagnosen Parkinsons og ni år senere var sykdommen kommet så langt at han var tvunget til å avslutte sin karriere i den prisbelønte amerikanske komiserien «Spin City».

Ny serie Nå, 13 år senere, er imidlertid Fox i gang med filminga av en ny sitasjonskomedie. I sin rolle spiller han nyhetsankeren Mike Henry som, i likhet med han selv, returnerer til arbeidslivet etter å ha vært sykmeldt i flere år med diagnosen Parkinsons.

Til tross for alvoret i lidelsen har Fox valgt å fokusere på humor i sin nye serie. I første episode spøkes det blant annet med at rollefiguren hans sliter med skjelving mens han er live på tv-skjermen.

- Alle har problemer de må leve med. Vi har alle vår egen Parkinsons, vår egen ting. Jeg trenger å kunne le av det også, sier Fox om det å lage humor av sykdommen, ifølge USAtoday.

Serien, som har fått navnet «The Michael J. Fox Show», har premiere på amerikanske tv-skjermer 26 september.

Grunnla stiftelse I 2000 grunnla Fox «The Michael J. Fox Foundation for Parkinsons Disease», for å fremme oppmerksomhet rundt sykdommen og jobbe for å finne en kur.

Stiftelsen har siden den gang blitt den største private bidragsyteren til forskning på Parkinsons.

Selv om Fox måtte legge karrieren på hylla for 13 år siden, har han likevel hatt flere gjesteroller i forskjellige tv-serier. Han har blant annet vært å se i serier som Scrubs, Boston Legal og Curb Your Enthusiasm.

NY SERIE: Etter at han for 13 år siden måtte legge skuespillerkarrieren på hylla på grunn av sykdommen Parkinsons, er Michael J. Fox i høst tilbake på tv-skjermen i en ny serie. Foto: Stella Pictures
NY SERIE: Etter at han for 13 år siden måtte legge skuespillerkarrieren på hylla på grunn av sykdommen Parkinsons, er Michael J. Fox i høst tilbake på tv-skjermen i en ny serie. Foto: Stella Pictures Vis mer