Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Lager ikke plater for å selge

Ny plate og bok fra Maria Solheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uka slipper Maria Solheim sin nye plate «Will there be spring» - hennes fjerde album.

Til lørdagens utgave av Dagbladet Magasinet fortalte Solheim at hun lar storesøsknene få høre musikken før den blir utgitt. En av dem skulle gjerne sett at hun lager listemusikk.

Men:

- Jeg lager ikke musikk for å selge plater, men fordi jeg har behov for å lage låter. Musikken og tegningene er ikke noe jeg kan konstruere. De er ekte, fortalte Solheim.

Ingen «flink pike»

Tegningene skal blant annet brukes til «Den lille kaosboka», som kommer 13. oktober

- Boka mi er en blanding av tunge og lette temaer. Det er en slags dagbok-vibb over den. Jeg tegner ofte i stedet for å skrive. Om alt fra motløshet og kjærlighetssorg til at ting blir bedre.

«Will there be spring» kommer to år etter forgjengeren «Frail», som fikk terningkast fem i Dagbladet.

MULTIKUNSTNER: Maria Solheim slipper ny plate og ny bok i høst. Tirsdag svarer hun Dagbladet.nos lesere. FOTO: LINDA NÆSFELDT
MULTIKUNSTNER: Maria Solheim slipper ny plate og ny bok i høst. Tirsdag svarer hun Dagbladet.nos lesere. FOTO: LINDA NÆSFELDT Vis mer

«Med Emil Nikolaisen fra godbandene Silver og Serena Maneesh i produsentstolen, og med Andreas «Don Dons» Kirkvaag fra godbandet We som tekniker i et loppete, analogt Oslo-studio, er «flink pike»-lyden nå søkk borte. De tøffe rockerne hjelper Maria ut på dypt vann, hvor hun svømmer fritt og uanstrengt rundt i en inspirert sound som krysser syrete kaliforniske seinsekstitallstendenser med halvsær indierock fra det tidlige nittitall. Smakfullt gjort, kledelig og veldig overraskende», skrev anmelder Sven Ove Bakke.

Send inn spørsmål

Også den nye skiva er innspilt med Emil Nikolaisen som produsent.

- Det blir baklengsgitar og tøffere musikk. Emil og jeg har fokusert på mer moro og galskap, sa Solheim til Magasinet.

Hør låter fra den nye plata på Marias MySpace-side