Lager kritisk dokumentar om media

Se og Hør-forfatter Håvard Melnæs.

(Dagbladet.no): Håvard Melnæs, mannen bak Se og Hør-boka «En helt vanlig dag på jobben», produserer nå en dokumentar om norsk medievirkelighet, melder NA24 Propaganda.

Melnæs vil ikke kommentere dokumentarfilmen utover at han ikke har en sentral rolle. Men han har gjennomført intervjuer til filmen.

- Det stemmer at vi jobber med en dokumentar om norske medier og arbeidsmetodene deres. Håvard Melnæs jobber med dette prosjektet som journalist, forteller Arve Bartnes, produsent i Novemberfilm, til NA24.

Filmen er kjøpt av NRK og skal etter planen sendes i begynnelsen av desember. Den vil ta for seg blant annet Melnæs\' tidligere arbeidsgiver Se og Hør, men produksjonsteamet har også vært innom andre større redaksjoner under innspilling.

Filmen vil ha et kritisk søkelys på hvordan mediene jobber.

- Vi håper naturlig nok at det følger debatter i kjølvannet av dokumentaren, kommenterer Bartnes til NA24.

Bartnes sier til Dagbladet.no at filmen i løpet av den neste uka skal redigeres og ferdigstilles, og at han på det nåværende tidspunkt derfor ikke kan bidra med flere opplysninger enn de som allerede har kommet fram.

I oktober ble det kjent at forfatter Erlend Loe har tatt fatt på arbeidet med manus til den planlagte spillefilmen basert på «En helt vanlig dag på jobben».

KRITISK: Forfatter og tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs har arbeidet med et dokumentarfilmprosjekt som skal sette søkelys på medienes arbeidsmetoder. Foto: NINA HANSEN
KRITISK: Forfatter og tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs har arbeidet med et dokumentarfilmprosjekt som skal sette søkelys på medienes arbeidsmetoder. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Jeg hadde ikke tenkt på å gjøre noe sånt før jeg ble spurt, men det ligger et åpenbart filmatisk materiale i den boka, sa Loe til Dagbladet.

- Jeg ble slått av hvor grell og moralsk grenseløs bokas verden var. Den skildrer et miljø som få i Norge har vært på innsida av, og en journalistisk praksis som de fleste er lykkelig uvitende om. Det setter kosepreget ved ukebladene i perspektiv.