Lager kunst av pedofili-bilder

Bjarne Melgaard sjokkerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

html,body { border: 0px; } NEW YORK/OSLO (Dagbladet): — Jeg synes ikke jeg er i grenseland, jeg synes det er veldig interessante fotografier, sier Melgaard i et intervju med NRKs kunstprogram «Safari», som sendes i kveld.

Dagbladet møtte den verdenskjente norske kunstneren i studioet hans i Brooklyn. Han har provosert kraftig tidligere, og er blitt politianmeldt, men denne gangen kan han ha laget sin mest kontroversielle kunst.

Svære lerreter er stablet opp mot de hvite veggene i studioet. En rekke assistenter er i ferd med å male fotorealistiske motiver, som Melgaard seinere skal male på. De fleste bildene, i tillegg til noen abstrakte og tekstorienterte motiver, viser poserende halvnakne unge gutter.

Blader fra NAMBLABildene er hentet fra blader publisert av den svært omstridte organisasjonen NAMBLA (North American Man/Boy Love Association), som kjemper for å legalisere sex mellom menn og gutter.

— Jeg er opptatt av visuelle ting som fascinerer meg uten at jeg kanskje helt forstår hvorfor. Jeg kan ikke forholde meg til disse bildene på samme måte som de som har laget magasinene, for jeg forstår dem ikke, sier Melgaard og viser fram en collage av en gutt som ligger med øynene lukket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer