Lager låt via Twitter

Rockebandet O.A.R. lar fansen skrive teksten.

TWITTERSANG:  Det amerikanske rockebandet O.A.R. lar fansen skrive teksten til en ny låt, via nettsamfunnet Twitter. FOTO: Chris Keane/Getty Images for Sprint/AFP
TWITTERSANG: Det amerikanske rockebandet O.A.R. lar fansen skrive teksten til en ny låt, via nettsamfunnet Twitter. FOTO: Chris Keane/Getty Images for Sprint/AFPVis mer

||| (Dagbladet.no):
Det finnes åpenbart ingen grenser for hva det relativt enkle nettsamfunnet Twitter kan brukes til.

Nå har det halvstore amerikanske rockebandet O.A.R., eller Of A Revolution, tatt det i bruk som låtskriververktøy.

Bandets fans, ikke-fans, venner og bitre fiender kan nemlig alle bidra med tekst til en ny låt bandet skal lage, ved å publisere 140 tegn til @ofarevolution på Twitter.

Bandet vil så se igjennom samtlige, før de smekker favorittene sammen til en hel sangtekst.

O.A.R. har solgt en drøy million plater i USA, og er spesielt populære blant studenter, grunnet tekstene som ofte omhandler bandmedlemmenes tidligere studentliv.

Klisjébonanza
Men, om ideen er original, er de bidragene heller uoriginale. Skal vi dømme ut i fra de hittil innsendte tekstbitene, kan vi vente oss en låt mer eller mindre bygd opp av klisjeer.

Du kan følge med på bidragene fortløpende i Twitter-boksen til høyre, eller bare titte på disse to, som i bunn og grunn er ganske representative:

BuckeyeCityDRob: «No matter the time, no matter what state, together we'll do it.»

bigd1451: «...But you're all that I want. And you're all that I need. I'll never stop waiting. Please come back to me.»

Twitrer fra studio
Også det danske bandet The Raveonettes har hivd seg på Twitterbølgen. I en myspace-melding røper de at de fortløpende vil legge ut nyinnspilt materiale på Twitter, slik at fansen i stor grad kan følge med på innspillingsprosessen.

- Ikke nøl med å kommentere materialet, vi setter pris på deres mening! Vi vil lage det beste Raveonettes-albumet hittil, skriver bandet i meldingen.

Den første råinnspillingen, kalt «Last Dance», er allerede tilgjengelig på bandets Twitterprofil.