Lager likkiste med mahogni-penis til 160 000 kr

Christopher Nielsen med installasjon på Høstutstillingen.

STILLER UT INSTALLASJON: Christopher Nielsen legger ikke bånd på seg når han skal lage en installasjon til årets Høstutstilling. En spesialdesignet likkiste med ymse tilbehør blir hans bidrag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILLER UT INSTALLASJON: Christopher Nielsen legger ikke bånd på seg når han skal lage en installasjon til årets Høstutstilling. En spesialdesignet likkiste med ymse tilbehør blir hans bidrag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christopher Nielsen skal presentere en likkiste-installasjon på Høstutstillingen 2012.

Verken Høstutstillingen eller Christopher Nielsen ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet, men i en søknad til Norsk kulturråd datert 1. juni beskriver Nielsen sitt prosjekt.

«Installasjon. Spesialdesignet likkiste med personlig stil og innhold for undertegnede. Kunstverket skal utstilles på Høstutstillingen i Oslo 2012», skriver Nielsen.

Han søker kulturrådet om 120 000 kroner i støtte, og opplyser samtidig at prosjektet har en total kostnadsramme på 159 175 kroner.

Penis for begge kjønn Nielsen lager prosjektet sammen blant andre en møbelsnekker, en oppfinner, en grafittikunstner og en rekvisitør.

Likkista vil ifølge søknaden være to meter og ti centimeter lang, 80 centimeter høy og 80 centimeter bred, og skal ha et eikelokk med skjelett-motiv. Innfelt i dette lokket vil det være en utskåret penis i mahogni, skriver Nielsen, og utdyper:

«Tekst oppfordrer til å ta et siste farvel, ved å bestige penisen plassert i hoftepartiet på skjelettegning. Dette tilbudet er tilgjengelig for begge kjønn. 18 års aldersgrense».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer