Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager likkiste med mahogni-penis til 160 000 kr

Christopher Nielsen med installasjon på Høstutstillingen.

STILLER UT INSTALLASJON: Christopher Nielsen legger ikke bånd på seg når han skal lage en installasjon til årets Høstutstilling. En spesialdesignet likkiste med ymse tilbehør blir hans bidrag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILLER UT INSTALLASJON: Christopher Nielsen legger ikke bånd på seg når han skal lage en installasjon til årets Høstutstilling. En spesialdesignet likkiste med ymse tilbehør blir hans bidrag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Christopher Nielsen skal presentere en likkiste-installasjon på Høstutstillingen 2012.

Verken Høstutstillingen eller Christopher Nielsen ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet, men i en søknad til Norsk kulturråd datert 1. juni beskriver Nielsen sitt prosjekt.

«Installasjon. Spesialdesignet likkiste med personlig stil og innhold for undertegnede. Kunstverket skal utstilles på Høstutstillingen i Oslo 2012», skriver Nielsen.

Han søker kulturrådet om 120 000 kroner i støtte, og opplyser samtidig at prosjektet har en total kostnadsramme på 159 175 kroner.

Penis for begge kjønn Nielsen lager prosjektet sammen blant andre en møbelsnekker, en oppfinner, en grafittikunstner og en rekvisitør.

Likkista vil ifølge søknaden være to meter og ti centimeter lang, 80 centimeter høy og 80 centimeter bred, og skal ha et eikelokk med skjelett-motiv. Innfelt i dette lokket vil det være en utskåret penis i mahogni, skriver Nielsen, og utdyper:

«Tekst oppfordrer til å ta et siste farvel, ved å bestige penisen plassert i hoftepartiet på skjelettegning. Dette tilbudet er tilgjengelig for begge kjønn. 18 års aldersgrense».

I tillegg til likkista vil en rekke andre elementer inngå i installasjonen. Blant disse er en bunke med pornoblader, en ubrukt sjømannsbrud, libanesisk rødvin, vodka, kurv med illegale stoffer, en glasspipe og en bombe.

Flere peniser I sin søknad til Norsk kulturråd sier Nielsen lite om hva han ønsker å formidle med kunsten. Men det er ikke første gang han inkluderer en penis i sin kunst.

Da han i 2010 kom med tegneserieheftet «Weltschmerz #9», var det også en historie ved navn «Kuken min».

- Det er rett og slett en skildring av kuken min, sa Nielsen til Dagbladet da.

Høstutstillingen skal annonsere sitt program 6. september. Norsk kulturråd opplyser til Dagbladet at Nielsens søknad om støtte fortsatt er under behandling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media