Serieskaper: Jo Nesbø står for ideen til tv-serien «Okkupert» som i dag har fått nesten ti millioner i støtte fra NFI.
Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
Serieskaper: Jo Nesbø står for ideen til tv-serien «Okkupert» som i dag har fått nesten ti millioner i støtte fra NFI. Foto: Lars EIvind Bones /DagbladetVis mer

Lager Nesbø-serie til 80 millioner

«Okkupert» kommer på NRK neste år.

(Dagbladet): Tv-serien «Okkupert» har i dag fått 9,7 millioner kroner i produksjonsstøtte av Norsk filminstitutt (NFI), skriver NFI i en pressemelding.

Forfatteren Jo Nesbø står for originalideen til serien, som skal utspille seg i et Norge under russisk okkupasjon i nær framtid.

Ifølge pressemeldingen skal serien sendes i ti episoder på NRK, og opptakene begynner vinteren 2014. Planlagt sendestart er høsten samme år.

Flere forfattere Selv om Nesbø står for ideen, har han invitert flere andre forfattere med på arbeidet. Harald Rosenløw Eeg, Karianne Lund og Jan Trygve Røyneland har alle bidratt i løp av det siste året.

Regissøren Erik Skjoldbjærg, som til sommeren er aktuell med storfilmen «Pionér» skal stå for regien, men NFI opplyser at flere andre regissører også vil bli involvert.

Totalbudsjettet på serien skal ligge på 80 millioner kroner, noe som gjør den til en av de dyreste norske tv-seriene noensinne.

Serien produseres av produksjonsselskapet Yellow Bird.

Det er også kjent at Nesbø holder på å utvikle tv-serien «I Am Victor» for den amerikanske tv-kanalen NBC sammen, med «House»-produsent Katie Jacobs.

Ny «Brødrene Løvehjerte» I denne tildelingsrunden har NFI også gitt produksjonsstøtte til Nils Gaups «Birkebeinerne», en ny animasjonsfilm om Solan og Ludvig fra Flåklypa og den svensk-norske samproduksjonen «Brødrene Løvehjerte», som regisseres av den svenske regissøren Tomas Alfredson.

«Halvbroren»-regissør Per Olav Sørensens serie «Kampen om tungtvannet» er den serien som har fått mest av NFI i denne omgang: 11,7 millioner.

Her er hele oversikten over denne tildelingsrunden fra NFI:

Kino
• «Birkebeinerne»: 13,7 millioner kroner
• «Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa»: 12,3 millioner
• «Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin»: 10,3 millioner
• «Brødrene Løvehjerte»: 5 millioner (samproduksjon med Sverige)
• «1864»: 2 millioner (samproduksjon med danske Miso Film)
• «Turist»: 1, 92 millioner

TV-serier
«Okkupert»: 9,7 millioner
«Kampen om tungtvannet»: 11,7 millioner
«Elleville Elfrid sesong 3»: 1,8 millioner
«Elias på nye tokt»: 5 millioner kroner
«TRIO - Cybergullet»: 3,7 millioner kroner
 
Kortfilmer
«Evige jaktmarker»: 1,6 millioner
«Maratondagboken»: 1,4 millioner
«OppNed»: 800 000
«Cirque»: 600 000
«Fallet»: 500 000
«Totem»: 450 000
«Bli»: 70 000