Lager Netflix-film med Oscar-stjerne

Erlend Loe jobber for den Oscar-belønte regissøren Alexander Payne.

SKRIVER FOR PAYNE: Forfatter Erlend Loe har skrevet manuset til regissør Alexander Paynes neste film. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SKRIVER FOR PAYNE: Forfatter Erlend Loe har skrevet manuset til regissør Alexander Paynes neste film. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Forfatter Erlend Loe har skrevet manus til en ny Netflix-film av den Oscar-belønte regissøren Alexander Payne, skriver Deadline.

Handlingen er en roadmovie med en far, en dansk forfatter, som legger ut på en reise med sin tenåringsdatter i USA, mens han skriver for en avis, ifølge Deadline.

Filmen skal spilles inn i USA, Danmark og Sverige og angivelig er det dansken Mads Mikkelsen som har fått hovedrollen.

KJENT FIGUR: Skuespiller Mads Mikkelsen. Foto: NTB
KJENT FIGUR: Skuespiller Mads Mikkelsen. Foto: NTB Vis mer

Erlend Loe bekrefter nyheten om den høyprofilerte jobben overfor Dagbladet. Han forteller at han ble kontaktet av Netflix for et par år siden.

- Jeg har skrevet manus og har jobbet med det en stund, sier Loe.

Paynes filmer har to ganger blitt belønnet med Oscar-statuetter for beste adapterte manus («Sideways», «The Descendants»). Til sammen er filmene hans Oscar-nominert sju ganger i forskjellige kategorier.

Går i gang snart

Erlend Loe vil ikke utdype noe om handlingen i filmen han har skrevet ennå, men kan bekrefte roadmovieaspektet Deadline skisserer.

- Det er en del av handlingen, ja. Opptak skal være planlagt om noen ganske få uker, sier Loe.

- Mads Mikkelsen spiller, hva synes du om det?

- Det har jeg også hørt. Det har visst stått mellom et par skuespillere av det kaliberet, og at det virker som om han skal gjøre det. Han er fin, han, jeg liker Mads Mikkelsen, han passer til den rollen.

Beundrer Payne

- Hva synes du om at ditt manus blir Netflix-film med regissør Payne?

- Det synes jeg er gøy. Det var veldig stas å bli kontaktet av Paynes produsenter og spurt om å skrive manus. Han beundrer jeg ordentlig. Han har laget veldig gode filmer som jeg virkelig liker og er høyt oppe i divisjonene. Mine favoritter er «About Schmidt» med Jack Nickolson som pensjonerte seg. Den første filmen «Election» er veldig god, ikke minst «Sideways».

- Å møte ham, og ha masse kommunikasjon med ham, har vært kjempemorsomt for meg, legger Loe til.

Positivt for karrieren

- Hva gjør dette for karrieren din?

- Jeg har holdt på i den bransjen her en stund, jeg regner med at hvis jeg har skrevet en film for Payne som er en vellykket film, blir jeg sikkert kontaktet av andre som ikke kontakter meg per i dag. Det høres ut som en positiv ting.

- Hvorfor blir filmen filmet i USA, Sverige og Danmark og ikke Norge?

- Det har med historien og karakterer å gjøre. Den skal først og fremst skytes i USA, men også noe i Danmark og Sverige.

Loe er også aktuell med manus i en film om Thomas Quick-saken, som har premiere i Sverige neste uke, kalt «Quick».