«Slaget om Narvik»

Lager «Norges største krigsdrama»: - Summen vi må samle inn er diger

«Slaget om Narvik» har nedjustert budsjett og antall episoder. Prosjektet kan dermed bli en miniserie til 183 millioner kroner.

NARVIK-FRONTEN MAI 1940: I midten: «Fransk alpejeger med muldyr». Til venstre: «80 år gammel same», og til høyre «en norsk soldat». Det er uvisst om disse tre blir en del av den kommende dramaserien «Slaget om Narvik». Foto: NTB Scanpix
NARVIK-FRONTEN MAI 1940: I midten: «Fransk alpejeger med muldyr». Til venstre: «80 år gammel same», og til høyre «en norsk soldat». Det er uvisst om disse tre blir en del av den kommende dramaserien «Slaget om Narvik». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nesten 80 år etter slaget om Narvik under andre verdenskrig jobbes det iherdig med å realisere dramatiseringen av de voldsomme kampene i og rundt Narvik våren 1940.

I flere år er det jobbet med den kommende og etterlengtede stordramaserien «Slaget om Narvik». Den tar tid å dra i land, men det er god utvikling, selv om prosjektet nå har redusert antall episoder, fra ti til åtte, forteller produsent Aage Aaberge i Nordisk Film til Dagbladet.

- Vi merket at tv-kanalene var mer gira på en miniserie på åtte episoder. Det betyr også at budsjettet er nedjustert, fra 200 millioner kroner til 183 millioner.

Jakter penger

Nordisk Film og produsent Tom Vidar Karlsen, i det Bodø-baserte produksjonsselskapet Storyline Nor, jobber sammen med å realisere det svært ambisiøse tv-prosjektet.

Manus til episode én, to og tre har deadline 14. mai, og skrives av Christopher Grøndahl («Nokas», «Børning») og Sebastian Torngren Wartin («Natt til 17.», «Ambulanse»). André Øvredal («Trolljegeren», «The Autopsy of Jane Doe») har regi.

- Summen vi må samle inn er diger, og vi satser blant annet på insentivordningen til Norsk filminstitutt, samt store bidrag fra europeiske partnere. Blant annet forhåndssalg til aktuelle tv-kanaler, sier Aaberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer