Lager norsk Iron Maiden-spill

... og Varg Veum lærer deg alt om Bergen.

(Dagbladet.no): I går besluttet Norsk filmfond å tildele tilsammen 1,6 millioner kroner til fire kommende dataspill.

De fire spillene er «Sub Terra», «Ragnar Rock: Det Tredje Øyet», «Play With Madness» og «Byspillet Varg Veum».

- Dette er spillprosjekter jeg har store forventninger til. Søknadsmassen har steget med 40 prosent fra i fjor og det er fristende å si at kvalitetsnivået har steget tilsvarende, sier prosjektkoordinator Kaja Hench Dyrlie i Norsk filmfond i en pressemelding.

Filmfondet har sammen med et ekspertpanel kommet fram til de fire spillene fra en søknadsmasse på til sammen 14 spillprosjekter.

Underjordisk action 

«Sub Terra» er et underjordisk actionspill som utvikles av Ravn Studio - som også lager «Xobia», «Englekræsj» og PS3-spillet «Snakeball».

I spillet skal en gruppe eventyrere rømme fra en søppeldynge, og du får både navigere spesialkonstruerte farkoster og bekjempe muterte søppelmonstre.

- Ravn Studio ved produsent Stine Wærn og kreativ leder Tinka Town har laget miljøer og karakterer som kan bli et veldig spennende spill. Gameplayet er enkelt og fengende og jeg har stor tro på at dette blir et spill som vil glede mange både i Norge og i et større marked, sier Kaja Hench Dyrlie om spillet, som er tildelt 800.000 kroner.

EDDIE THE HEAD: Iron Maidens maskot dukker opp i det norskutviklede dataspillet «Play With Madness», som har fått støtte fra Norsk filmfond sammen med tre andre spill. Her pryder Eddie som vanlig et av Iron Maidens plateomslag, i dette tilfellet 
«The Number of the Beast».
EDDIE THE HEAD: Iron Maidens maskot dukker opp i det norskutviklede dataspillet «Play With Madness», som har fått støtte fra Norsk filmfond sammen med tre andre spill. Her pryder Eddie som vanlig et av Iron Maidens plateomslag, i dette tilfellet «The Number of the Beast». Vis mer

Norrønt

«Ragnar Rock» har tidligere også fått støtte fra filmfondet, og får nå nok en tildeling på 478 000 kroner.

- Ragnar Rock er en liten gutt som bor i en by i Midgard, som må legge ut på en jakt etter foreldrene sine. Spillet er bygget opp rundt norrøn mytologi, der du må besøke et antall forskjellige verdener og møter på mange av de kjente gudeskikkelsene, fortalte daglig leder Tom-Edwin Manshaus i Inludo til Dagbladet.no ved forrige tildeling i vår.

Spillets utviklerselskap Inludo har også inngått et tett samarbeid med NRKs barneavdeling om Ragnar Rock.

Iron Maiden-spill

Et av de mer overraskende prosjektene som har fått støtte fra Filmfondet i denne omgang, er «Play With Madness».

Dette er et spill som bygger på det hardtrockende bandet Iron Maidens musikk, og lar deg møte bandets maskot Eddie. Spillet utvikles i samarbeid med det engelse Phantom Management, og gårsdagens støtte på 100.000 kroner er et tilskudd til den aller første utviklingsfasen.

- Spillets dramatiske bakteppe er et møte mellom de norrøne gudene og Iron Maidens univers. «Play With Madness» har et fantastisk galleri av karakterer. Tanken er de norrøne gudene må ha hjelp fra Eddie og bandets medlemmer når Ragnarokk truer. Handlingen sparkes igang når Eddie får et oppdrag av Odin og legger ut på en verdensturné som mellom annet fører til et blodig slag mellom norske vikinger og japanske samuraier. Spilleren kastes med hardrockens kraft inn i det norrøne Ragnarok, skrives det om spillet i pressemeldingen.

Dette er ikke første gang Eddie dukker opp i dataspill. I 1999 hadde han sitt eget førstepersons skytespill «Ed Hunter», og i «Tony Hawk\'s Pro Skater 4» var han en opplåsbar bonusskater.

Varg Veums byleksjon

Det siste spillet som har fått støtte er «Byspillet Varg Veum». Som navnet antyder er dette spillet tett knyttet opp mot Gunnar Staalesens detektivfigur Varg Veum, og i spillet skal vi få oppleve Bergen på en helt ny måte.

- «Byspillet Varg Veum» er en ny og spennende måte å oppleve Bergen på, ved at spilleren går rundt i byen og utforsker ulike steder og byrom for å løse et bestemt mysterium. Oppklaringen bygger på en kombinasjon av fysiske og virtuelle opplevelser, skrives det om spillet i pressemeldingen.

For å lære mer om både byen og mysteriet, må spilleren bruke både mobil og internett, snakke med fiktive figurer, og drive etterforskning på nettsider som er opprettet kun for spillet.

Dette konseptet er i utlandet kjent som et ARG, altenate reality game, men blir på norsk kalt vekslende virkelighet.

Ved lansering skal spillet pågå i en intensiv periode på to til fire uker, men vil senere bli relansert på permanent basis.