NY VARIANT: Sandra Bullock (t.v.) og Cate Blanchett (t.h.) er klare for «Ocean's Eight». Rihanna skal straks være i boks. Foto: Scanpix (montasje)
NY VARIANT: Sandra Bullock (t.v.) og Cate Blanchett (t.h.) er klare for «Ocean's Eight». Rihanna skal straks være i boks. Foto: Scanpix (montasje)Vis mer

Lager ny vri på «Ocean's Eleven» med kvinneteam

Selv om nye «Ghostbusters» synker som en stein på kinolistene.

Regissør Steven Soderberghs enormt innbringende filmserie om casinoraner Danny Ocean og hans kompanjonger, med « Ocean’s Eleven» fra 2001 som den første, får nå et nytt tilskudd.

Men den kommende utvidelsen av «Ocean’s»-universet, med planlagt tittel «Ocean’s 8», skal ikke handle om George Clooney, Brad Pitt og guttegjengen deres. I stedet er det kun kvinner som skal fylle de store rollene, melder bransjemagasinet Deadline.

Det er allerede offisielt at Sandra Bullock og Cate Blanchett er klar for filmen, som starter innspilling i oktober. Regissør Gary Ross har også uttalt at Helena Bonham Carter og komiker Mindy Kaling er aktuelle for roller, mens Deadline mener å vite at også popstjerne Rihanna straks er klar for «Ocean’s 8».

«Ghostbusters» sliter

Mens Warner Brothers satser stort på nye vrier på gamle filmserier, sliter Sony med sviktende inntekter fra et lignende konsept:

Sommerens mye omtalte nyinnspilling av «Ghostbusters», også med et kvinnelig team i hovedrollene, ligger an til å gå i underskudd med så mye som 70 millioner dollar (vel 550 millioner norske kroner) ifølge The Hollywood Reporter.

Sony skal ha vært avhengig av at actionkomedien spilte inn hele 2,5 milliarder kroner for å i det hele tatt gå i null med prosjektet.

Mye har vært skrevet om den til dels brutale reaksjonen fra fans av de gamle filmene på at nyinnspillingen valgte et kvinneteam. På et tidspunkt gikk det så langt at skuespiller Leslie Jones så seg nødt til å forlate Twitter, etter en heftig kranglekveld på det sosiale mediet.

Kan bli tegnefilm

Kort tid etter premieren i sommer snakket Sony-toppene om at de «tok for gitt» at de kom til å lage flere «Ghostbusters»-filmer, men det blir stadig mindre sannsynlig, ifølge Hollywood Reporter. I stedet kan filmselskapet komme til å satse på animerte versjoner av spøkelsesjegerne.

Det er ikke klart når den nye «Ocean’s»-filmen får premiere. For den pinlige nøyaktighets skyld er Soderberghs «Ocean’s Eleven» naturligvis en nyinnspilling av originalen fra 1960, med «Rat Pack»-stjerner som Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis Jr. i rollene.

«GHOSTBUSTERS 3»: Se traileren til «Ghostbusters 3», med Kirsten Wiig, Melissa McCharty, Leslie Jones og Kate McKinnon i hovedrollene. Video: Sony Pictures Entertainment Vis mer