Lager rystende dokumentar om Adi (40) som leter etter brorens brutale mordere

Dels norskproduserte «The Look of Silence».

NY DOKUMENTAR: Øyelegen Adi Rukun konfronterer sin brors mordere i regissør Joshua Oppenheimers nye dokumentar «The Look of Silence», en oppfølger til Oscar-nominerte «The Act of Killing». Også nå er norske Piraya Film med på produsentsiden. Foto: AP
NY DOKUMENTAR: Øyelegen Adi Rukun konfronterer sin brors mordere i regissør Joshua Oppenheimers nye dokumentar «The Look of Silence», en oppfølger til Oscar-nominerte «The Act of Killing». Også nå er norske Piraya Film med på produsentsiden. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den Oscar-nominerte, dels norskproduserte, dokumentaren «The Act of Killing» - om folkemordet i Indonesia på 1960-tallet - har fått en oppfølger.

Filmskaper Joshua Oppenheimer viser filmen «The Look of Silence» på filmfestivalen i Venezia, som startet denne uken og der hans film skal konkurrere om Gulløven. Igjen er norske Piraya Film med på produksjonssiden.

- Jeg laget den nye filmen etter at jeg hadde klippet «The Act of Killing», men før den hadde premiere. Noe annet hadde vært for farlig, sier Oppenheimer til TT.

Anonyme Oppfølgeren beskrives som mer lavmælt, men likevel minst like rystende, der den drøyt 40 år gamle Adi leter seg frem til de ansvarlige for det brutale drapet på broren Ramli, som ble drept to år før Adi ble født. «Formidabelt», skriver Variety.

Mange av dem som Joshua Oppenheimer jobbet med må være anonyme.

Ikke trygt «The Act of Killing» ble vist i Indonesia, og regjeringen har ifølge TT vært tvunget til å innrømme at det som skjedde var en forbrytelse. Likevel er det en del ting som ikke har forandret seg.

- Jeg følte meg reddere nå, ettersom vi konfronterte de skyldige med hva de hadde gjort, sier Oppenheimer forteller om fluktbiler som sto klare under opptakene. Filmskaperne har valgt å flytte Adi og hans familie langt vekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer