«How to build a Sex Room»:

Lager sexrom på TV

Flere par får hjelp til å piffe opp sexlivet med erotiske rom i ny Netflix-serie. - Vanligere enn vi tror, sier norsk sexolog.

NY SERIE: I den nye netflix-serien «How to build a sex room», får vi bli med designer Melanie Rose når hun skal spice opp parforhold. Video: Rød Løper/Netflix. Reporter: Luna Lea Vis mer
Publisert

I sommer ble serien «How to Build a Sex Room», «Lidenskapelig oppussing» på norsk, lansert hos strømmegiganten Netflix.

I løpet av åtte episoder får seerne innblikk i elleve par og én singel kvinnes mest intime fantasier, idet designer Melanie Rose bygger deres helt spesielle sexrom.

Rose er i utgangspunktet interiørdesigner med luksuriøse bad og kjøkken som spesialfelt, men da hun fikk sjansen til å sprite opp arbeidshverdagen, tok hun sjansen.

DESIGNER SEXROM: Interiørdesigner Melanie Rose er programleder og designer i «How to Build a Sex Room». Foto: Netflix
DESIGNER SEXROM: Interiørdesigner Melanie Rose er programleder og designer i «How to Build a Sex Room». Foto: Netflix Vis mer

- Da en kunde spurte om jeg hadde innredet et sexrom, ble jeg først sjokkert, men så tenkte jeg «Hvorfor ikke?», sier Rose i første episode av programmet.

Tvilte på deltakelse

Serien er ifølge Denver Post filmet i Denver i delstaten Colorado, og parene som medvirker er fra samme område.

Første par ut er Taylor Stonack og AyJay Lasater, og Stonack innrømmer at hun slet litt med tanken om å blottlegge eget sexliv på TV.

- Den første tanken i hodet mitt var: Å herregud, foreldrene mine skal se denne serien, sier Stonack til USA Today.

FIKK HJELP: Taylor Stonack og AyJay Lasater fikk assistanse fra Melanie Rose til å bygge sin egen sex-kjeller i første program av «How to Build a Sex Room». Foto: Netflix
FIKK HJELP: Taylor Stonack og AyJay Lasater fikk assistanse fra Melanie Rose til å bygge sin egen sex-kjeller i første program av «How to Build a Sex Room». Foto: Netflix Vis mer

Men fordelene ved TV-programmet fikk dem til å kaste seg ut i det likevel.

- Vi tror serien vil bringe så mye positivt ut i verden, sier Stonack.

- Funker på TV

Det er sexolog og podkast-programleder Maria K. Ebbestad enig i. Hun er slettes ikke overrasket over at en slik serie har dukket opp i strømmeuniverset.

- For det første, så funker det på TV. Det er mye nysgjerrighet rundt sex og samliv, og det dukker stadig opp serier, filmer og programmer om sex. Folk har blitt mer åpne for det, og tør å snakke mer om det, sier Ebbestad til Dagbladet.

Hun tror foreløpig ikke det ville vært «liv laga» for en lignende serie her hjemme, da det er enklere å skille seg ut i statene enn i «lille Norge».

IKKE OVERRASKET: Sexolog Maria K. Ebbestad er ikke overrasket over at oppussing av sexrom har blitt et eget program. Foto: Privat
IKKE OVERRASKET: Sexolog Maria K. Ebbestad er ikke overrasket over at oppussing av sexrom har blitt et eget program. Foto: Privat Vis mer

- Vanligere enn man tror

Men at mange nordmenn har, eller ønsker seg, et sexrom, er hun ikke i tvil om.

- Det er nok vanligere enn man tror. Dersom folk hadde hatt plass til det, så ville flere nordmenn hatt et sexrom. Hos folk med mye ressurser, stort hus, eller en stor leilighet, så kan du finne det, men det er nok ikke så mange som står fram og sier at de har det, forklarer hun.

Ebbestad jobber som pressetalskvinne i nettbutikken Nytelse.no, og har de siste årene sett en trend som kan tyde på at sexlivet får ta større plass i norske hjem.

- Generelt alt av utstyr som ikke passer i en nattbordskuff har økt kraftig de siste to åra. Salg av sexhusker har blitt kjempepopulært, og mange ønsker seg en, men det sitter nok litt langt inne å feste de krokene i soveromstaket i frykt for spørsmålene rundt det, forklarer sexologen.

Hun peker på at «Fifty Shades of Grey»-universet gjorde alt fra sexrom, BDSM, og andre seksuelle fantasier mer stuerent etter at bøkene og filmene så dagens lys.

BDSM er en forkortelse av de engelske ordene bondage, dicipline, dominance, submission og masochisme, og er et, ofte erotisk, samspill som bruker virkemidler som binding, disiplin, dominans og underkastelse.

Fra roterom til sexrom

- Hvorfor skal man ha et sexrom?

FRIERI: I Netflix-serien «How to build a sexroom» møter vi flere par som ønsker å spice opp forholdet. Et av parene tar også enda et steg videre i forholdet. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Netflix Vis mer

- Jeg pleier jo å si at man ikke skal ha TV på soverommet. Årsaken er at alt annet du gjør på et soverom påvirker sexlivet. Går man inn på et sexrom, så ligger det i kortene hva som skal skje. Da slipper man skuffelsen dersom én har tenkt å ha sex, mens den andre vil sove, svarer Ebbestad.

- Dessuten er det noe ekstra pirrende og spennende med at alle fantasier kan leves ut i et eget rom, legger hun til.

Ebbestad tror flere parforhold ville hatt godt av å gjøre plass til et slikt rom.

- Jeg tror det er flere som har roterom enn sexrom, men tenk å ha gjort noe med det rotet! Det tror jeg ville gitt en oppsving i mange parforhold. Eller hva med å gjøre om barnerommet til et når barna har flyttet ut?, foreslår Ebbestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer