Lager støtteordning for gravejournalistikk

- Kritisk journalistikk av høy kvalitet er en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn.

OPPRETTER STØTTEORDNING:  Kulturminister Hadia Tajik sier i en pressemelding at hun vil støtte gravende journalistikk, og har i den forbindelse opprettet en prosjektstøtteordning, som både journalister og redaksjoner kan søke på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPRETTER STØTTEORDNING: Kulturminister Hadia Tajik sier i en pressemelding at hun vil støtte gravende journalistikk, og har i den forbindelse opprettet en prosjektstøtteordning, som både journalister og redaksjoner kan søke på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturminister Hadia Tajik (Ap), som selv er utdannet journalist, vil være med på å styrke den gravende og undersøkende journalistikken i norsk presse.

Ministeren oppretter nemlig en støtteordning for kvalitetsjournalistikk, opplyser kulturdepartementet i en pressemelding, som er sendt ut i kveld.

- Kritisk journalistikk av høy kvalitet er en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn. Men vi vet at det koster å grave. Og vi vet at det ikke er viljen det står på, men pengene. Her kan staten bidra, sier Tajik.

- Nøytral Støtteordningen skal være plattformnøytral, og ikke forvaltes av Kulturdepartementet. Både journalister og redaksjoner kan søke støtte til ulike graveprosjekter.

Det var i Mediestøtteutvalget i 2012 at ordningen først ble foreslått, og den vil åpnes fra 2014, står det i pressemeldingen.

Størrelse og hvem som skal forvalte pengesekken er ikke klart, og det vil først bli presentert i statsbudsjettet for neste år.

Kulturdepartementet skriver at pressen har en avgjørende rolle for å sikre rettssikkerheten, demokratiet og ytringsfriheten, og at departementet vil være med på å støtte dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer