Lager teater inspirert av 22. juli

Lager teater inspirert av 22. juli

TERRORTEATER: «Fjordmann» handler om unge sinte menn som utvikler hat mot samfunnet eller deler av samfunnet. Menn som blir fremmekrigere, mobbere, rasister, nettroll - og drapsmenn. Stykket er skrevet av Stig Amdam. Foto: Sogn og Fjordane Teater
TERRORTEATER: «Fjordmann» handler om unge sinte menn som utvikler hat mot samfunnet eller deler av samfunnet. Menn som blir fremmekrigere, mobbere, rasister, nettroll - og drapsmenn. Stykket er skrevet av Stig Amdam. Foto: Sogn og Fjordane Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er tidligere blitt drapstruet for å sette opp politiske dokumentarbasert teater, hevder teatersjef Terje Lyngstad i Sogn og Fjordane Teater til Dagbladet.

Grotesk mordbrann Det begynner med en dramatisk nyhetsmelding i NRK radio 22. juni 2015 kl. 0602:

«Over ti menneske er truleg omkomne etter ein eksplosiv brann i Sunnfjord i natt. Brannen vart påsett og ein 21 år gamal mann frå staden er mistenkt. Det er ikkje opplyst om mannen er blant dei omkomne. Politiet er sparsam med informasjon, men ser på ugjerninga som planlagd. Årsak og motiv er ikkje kjent.»

- Sogn og Fjordane Teater er opptatt av å sette opp politiske dokumentarbaserte stykker, sier teatersjef Terje Lyngstad til Dagbladet.

Forventer bråk I dag legger regionteatret fram programmet for 2015, og Lyngstad forventer kraftige reaksjoner på «Fjordmann», som er skrevet av skuespiller Stig Amdam ved Den Nationale Scene i Bergen. Amdam skal selv ha regien på stykket, som har premiere 15 november.

- Mange vil vel hevde at det fremdeles er for tidlig å sette opp et stykke med dette bakteppet, at det er spekulativt og vi gjør dette for å få oppmerksomhet, sier Lyngstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer