Lager thriller om det forsvunnede Malaysia-flyet

- Vil ikke påvirke de pårørende.

(Dagbladet): Siden Malaysia Airline-flyet forsvant den 8. mars i år med 239 personer om bord har teoriene om hva som skjedde vært mange.

Det har vært omfattende søk etter Boeing-flyet uten at det har ført fram. Til tross for de tragiske omstendighetene, planlegger nå den indiske regissøren Rupesh Paul (35) å lage en film med utgangspunkt i hendelsen.

Mannen som blant annet står bak filmene «The Temptation Between My Legs» (2008) og  «Kamasutra 3D» (2014) skal lage en thriller, og prosjektet har fått tittelen «The Vanishing Act».

The Hollywood Reporter skriver at det er stor risiko knyttet til å lage en fiksjonsfilm så nært opptil tragedien, men Paul forteller imidlertid at filmen vil fungere som en frittstående thriller uansett hvordan virkelighetens drama utspiller seg.

- Ikke påvirke pårørende På 17. mai ble en 1,5 minuttlang trailer lagt ut på Youtube, og ifølge Variety.com skal filmen bygge på en teori presentert for regissøren av en malaysisk journalist om hva som skjedde med Flight MH370. Traileren er nå blitt vist nærmere 200 000 ganger på videonettstedet.

- Filmen skal ikke påvirke de pårørende, sier Paul til Hollywood Reporter, som møter ham i forbindelse med Filmfestivalen i Cannes.

Nettstedet skriver at det har kommet mange kommentarer etter at traileren ble sluppet, og at filmskaperen beskyldes for å profittere på ulykken. Selv sier Rupesh Paul at ingen har klaget ennå, og insisterer på at han ikke utnytter tragedien.

- Vår filmen er en thriller. Den vil ikke være basert på dumme ting. Det vil ikke være en pistoler eller romvesner. Det kontroversielle vil hjelpe filmen indirekte, men vi vil ikke profittere på flighten, sier Paul og hevder at det er et marked for en thriller til tross for de sensitive omstendighetene:

- Folk vil ikke ha en dokumentar, de vil ha en thriller. Hvorfor skal jeg klage en film som ikke tiltrekker folk, spør han.

Premiere til høsten Budsjettet skal være på rundt 3,5 millioner dollar, og rundt 200 skuespillere skal var involvert i den 35-dager lange innspillingsperioden.

Filmen har en foreløpig premieredato i august i år, Variety.com. De skriver også at journalisten som tok kontakt med sin teori nå er en av filmens investorer.