Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager tv-drama fra lukket avdeling

TV2 lager humordrama om Espens indre fantasiliv.

FANTASIVERDENEN: Inne i sitt hode lever Espen (Spilt av Espen PA Lervaag) det gode liv sammen med kameraten Håkon t.h. (Håkon Bast Mossige), damer, dans og børst. Foto: Rubicon TV
FANTASIVERDENEN: Inne i sitt hode lever Espen (Spilt av Espen PA Lervaag) det gode liv sammen med kameraten Håkon t.h. (Håkon Bast Mossige), damer, dans og børst. Foto: Rubicon TV Vis mer

Tv-serien «Maniac» er en av TV2s nye satsinger på norsk tv-drama, og var en av ideene som ble lansert i tenketanken TV Lab i vår, der tolv tv-konsepter konkurrerte om en plass på skjermen. Nå er drømmen oppfylt for guttene bak humordramaet «Maniac», og neste år starter produksjonen av serien, som etter planen skal gå på TV 2 neste høst.
- Vi tror det ikke før første episode har gått på tv, så vi har ikke heist flagget eller sprettet champagnene enda. Men dette er veldig, veldig gøy, det er ikke til å stikke under en stol, sier Espen PA Lervaag til Dagbladet.

Øl i vannkrana Ideen til serien ble sådd da de to serieskaperne Lervaag og Håkon Bast Mossige gikk på teksforfatterlinja på Westerdahls for tre år siden, og den første tanken var å lage en serie sketsjer. Espens utsagn: «Hva om vi har to fyrer som bor sammen på psykiatrisk avdeling, og tolker virkeligheten gjennom fantasien?» danner grunnlaget for hele serien, som foregår i to parallelle universer - et virkelig og et fiktivt.

De to serieskaperne spiller selv hovedrollene som, nettopp, Espen og Håkon. Espen er innlagt på lukket avdeling, men i fantasien lever han et luksusliv i en gammel villa, omringet av lettkledde damer. Han skryter av å ha ligget med en hel haug norske kjendisdamer, fra Sandra Lyng Haugen til Ingrid Espelid Hovig, og har øl i vannkrana.

- Jeg tror dette blir et annerledes humordrama enn vi er vant til. Det balanserer mellom det morsomme og det alvorlige, og veien fra humor til alvor er kanskje lengre enn vanlig, sier Lervaag, som ikke vil røpe for mye av handlingen.

De to serieskaperne har begge skuespillererfaring fra mindre produksjoner, men dette er første gang de gjør noe så stort.
- Dette er første gang vi tar våre egne ting og bærer det på våre skuldre. Vi gjør det kanskje ikke så lett for oss selv med å spille hovedrollene selv, det betyr at folk må venne seg til oss. Men, med fare for å høres cocky ut, så er det jo vi som kjenner historien best, og vet hvordan de to hovedpersonene skal være, sier Lervaag.
Kjetil Indregard skal ha regi på serien.

- Forfriskende Serien produseres av Rubicon TV, som bare venter på svar fra NFI før de setter i gang produksjonen.
- Vi er godt i gang med manusutviklingen, og er evige optimister. Får vi støtte, så setter vi i gang i februar, sier Anne Kolbjørnsen, programsjef for dramaproduksjon i Rubicon.

Hun beskriver «Maniac» som en forfriskende nyskapning.

VIRKELIGHETEN: I den virkelige verden er Espen psykisk syk og innlagt på psykiatrisk institusjon. Foto: Rubicon TV
VIRKELIGHETEN: I den virkelige verden er Espen psykisk syk og innlagt på psykiatrisk institusjon. Foto: Rubicon TV Vis mer

- Dette er en spennende og annerledes serie, og Espen og Håkon er ekstremt flinke, nyskapende folk. Vi har blitt utrolig glade i dem og den serien de har skapt, sier Kolbjørnsen.

Planen er å lage ti episoder á 25 minutter, med et budsjett på ca ti millioner. Serien skal etter planen sendes på TV2 neste høst.
- Først og fremst så er dette noe helt nytt, og en veldig god idé. Gjennom TV Lab fikk vi testet ut ideen på publikum, og så et større potensial i den. Dette er et univers det bor mye i, det er morsomt og fiffig, men historien har også et alvor i bunn, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media