Lager TV om Märtha

STOCKHOLM: Reporter Stine Buer (30) er i full gang med å lage et 50 minutter langt portrett av Märtha Louise i anledning prinsessens 30-års dag. NRK lover at vi får se prinsessen i situasjoner som vi aldri har sett henne i tidligere.

Prinsesse Märtha Louise viste med sine eventyrfortellinger at hun mester tv-mediet. Det er tydelig at prinsessen har sjarmert sine kolleger på Marinlyst, for nå er NRK og kjendisreporter Stine Buer (30) i gang med et portrettprogram om Märtha Louise i samband med prinsessen 30-års-dag. Slottet bekrefter at innspillingene av programmet, som er planlagt vist på prinsessens fødselsdag, er i gang.

- Slottet kan bekrefte at NRK skal lage et portrett av prinsesse Märtha Louise i forbindelse med prinsessens 30-års dag 22. september, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til Dagbladet.

Annerledes portrett

Med programmet ønsker NRK å vise prinsessen både privat og i arbeid. Stine Buer, kjent fra ungdomsprogrammene Go4 Elg og Reser samt Grand Prix, var i går med prinsessen på hennes representasjon ved et folkemuseum i Trondheim. NRK-reporteren fikk følge prinsessen fra hun reiste med flyet fra Gardermoen. Buer var også med videre til Stockholm der prinsessen tar del i feiringen av sølvbryllupet til Carl Gustaf og Silivia. I framtida vil kjendisreporteren og hennes team også følge prinsessen på andre oppdrag. Etter det Dagbladet kjenner til har prinsessen allerede fått en god tone med den ungdommelige programlederen som er mest kjent for å lage ungdomsprogrammer.

Tv-kanalene har vist stor interesse for å lage programmer med eller om den populære prinsessen. Dagbladet kjenner til at Slottet har fått flere konkrete tilbud fra ulike kanaler. Valget falt altså på Märthas egen arbeidsgiver _ barne- og ungdomsavdelingen i NRK.

Mange overraskelser

Stine Buer tror det er en stor fordel at prinsessen selv har bakgrunn fra tv-mediene.

- Tanken er at vi skal følge henne i situasjoner som vi vanligvis ikke ser prinsessen i. Vi har allerede gjort noen opptak i situasjoner der medier tidligere ikke har hatt adgang. Hva vi har gjort ønsker vi imidlertid ikke å snakke om. Det må liksom være en overraskelse, men jeg kan røpe at vi har hatt mange opptakssituasjoner av forskjellig karakter, sier Buer hemmelighetsfullt til Dagbladet.

Hun synes det er gledelig at barne- og ungdomsavdelingen får et slikt oppdrag.

- For oss er selvsagt dette en stor utfordring. Vi har erfaring fra å lage tv om og med unge mennesker, og tror derfor at dette kan bli et litt annerledes portrett, sier Buer.

Biografi

Programmet vil bli på 50 minutter, og tv-teamet kommer til å følge prinsessen helt frem til bursdagen. Dette innebærer at Stine Buer og gjengen etter all sannsynlighet kommer til å følge prinsessen i hennes forberedelser til sin brors bryllup. Dagbladet har tidligere kunnet avdekke at den kjente forfatteren Erik Fosnes-Hansen skal lage en biografi om prinsessen.