Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prins Harry:

Lager TV-serie med Oprah

Hertugen av Sussex og den tidligere talkshow-dronninga skal produsere en ny TV-serie om mental helse.

PRODUSENT: Prins Harry har lenge vært engasjert i mental helse, og skal nå sammen med Oprah Winfrey lage en TV-serie om temaet. Foto: Adrian Dennis / AFP
PRODUSENT: Prins Harry har lenge vært engasjert i mental helse, og skal nå sammen med Oprah Winfrey lage en TV-serie om temaet. Foto: Adrian Dennis / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-serien skal vises på den nye strømmetjenesten til Apple, Apple TV+, og vil bli lansert til neste år. Nyheten om samarbeidet ble kunngjort onsdag på Instagramkontoen til hertugparet av Sussex.

Prins Harry og Oprah Winfrey har jobbet med TV-prosjektet i flere måneder.

- Dokumentarserien skal handle om både psykisk sykdom og god mental helse, for å inspirere seerne til å ha en åpen og ærlig samtale om utfordringene man går gjennom, skriver hertugen på sin instagramkonto.

Stolt av å jobbe med Winfrey

Mental helse har vært noe prinsen har engasjert seg i tidligere, og han har selv vært åpen om hans egne erfaringer etter prinsesse Dianas død, spesielt de siste åra. En av hans hjertesaker har vært å fjerne skam knyttet til mental helse.

- Vi håper serien vil være positiv, oppløftende og inkluderende, ved å dele historier fra mennesker over hele verden som kjemper og gi oss muligheten til å forstå oss selv og de rundt oss bedre. Jeg er utrolig stolt av å få jobbe med Oprah på dette prosjektet, skriver prinsen.

Samarbeid med Apple

Den nye strømmetjenesten til Apple ble presentert under en pressekonferanse i slutten av mars. Da kunngjorde teknologigiganten at de hadde inngått et samarbeid med Oprah Winfrey og hennes produksjonsselskap.

I tillegg til serien om mental helse, skal Winfrey og Apple blant annet samarbeide om en dokumentarserie om trakassering og dårlig arbeidsmiljø, kalt «Toxic Labor», skriver The Hollywood Reporter. I tillegg vil Winfreys suksessfulle bokklubb bli en del av tilbudet.

Winfrey, som også var gjest i bryllupet til hertugparet i mai i fjor, har selv vært åpen om sin mentale helse. I 2016 åpnet hun opp om sin erfaring med angst og depresjon i sitt eget magasin, O Magazine. I et intervju med Vogue snakket hun om depresjonen hun gikk gjennom etter hennes film «Beloved» ble en flopp i 1998.

SAMARBEID: Apple-sjef Tim Cook og Oprah Winfrey under Apples pressekonferanse i slutten av mars. Foto: Stephen Lam/ REUTERS
SAMARBEID: Apple-sjef Tim Cook og Oprah Winfrey under Apples pressekonferanse i slutten av mars. Foto: Stephen Lam/ REUTERS Vis mer

Hjertesak

I 2017, i forbindelse med 20-årsmarkeringen av prinsesse Dianas død, fortalte prinsen at han gikk til psykolog i slutten av 20-åra som følge av undertrykte følelser knyttet til morens død.

Sammen med broren prins William startet han Heads Together, en veldedig organisasjon som jobber for å fremme god mental helse. Da prins William og hertuginne Kate var på besøk i Norge i februar i fjor, møtte de skuespillerne fra TV-suksessen «Skam» for å diskutere mental helse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!