Lagerfeld designer for HM

Til høsten får du superbillige designklær hos Hennes & Mauritz.

Dermed kan du få tak i vinterklærne fra en av verdens mest kjente designere hos billigkjeden. Lagerfeld har inngått et samarbeid med H&M, og skal designe mellom 30 og 40 plagg for den svenske motegiganten.

Vanlige priser

Merket blir «Karl Lagerfeld for H&M», og fortsatt er arbeidet på tegnebordet. Først i september får vi se resultatet.

- Kolleksjonen er under arbeid, den er ikke ferdig ennå, sier markedssjef i H&M Helen Webster til Dagbladet.no. Hun vil heller ikke ut med hva plaggene kommer til å koste, men understreker at de vil ligge rundt det som er vanlig for kjeden. Det betyr at du kan kjøpe design til en svært billig penge.

- Det blir vanlige priser, ikke dobbelt så mye, men de ligger i det øverste skjiktet, sier markedssjefen, som forklarer at det også kommer an på stoffene som Lagerfeld velger å ta i bruk.

Mest for damer

I midten november i år kommer klærne i butikkene. I Norge får 40 av i alt 73 butikker selge kolleksjonen.

- Det blir en god del penklær, klær som kan brukes i november og desember. Og det blir alt fra undertøyssett, BHer, kjoler, skjørt, bluser og bukser, forklarer Webster.

Foreløpig blir det ikke laget noen ytterplagg, og Lagerfeld designer mest til kvinner. Han skal også delta som modell i en reklamekampanje med klærne på seg, og disse blir å få kjøpt i butikkene.

Vil nå ut til massene

Samarbeidet kom i stand da kleskjedens sjefsdesigner Margareta van den Bosch fikk velge seg en yndligsdesigner hun helst ville samarbeide med.

- Vi var i samtaler, og han var veldig interessert. Han gjør vanligvis veldig eksklusive ting, og ville nå ut til de større massene, det synes han er hyggelig, sier Webster.

Designsamarbeidet blir et engangsstunt. Om kjeden har planer med andre designere vil Webster ikke ut med.

- Vi fikk begge denne ideen uavhengig av hverandre. Jeg har lenge vært fascinert av hva de gjør, og de var tydeligvis interessert i det jeg representerer, forklarer Karl Lagerfeld i en pressemelding fra konsernet.

<B>STILIG:</B> Svart kjole fra samme kolleksjon.
<B>POPULÆR MANN:</B> Lagerfeld sammen med prinsesse Caroline av Monaco på Bal de la Rose i mars.
ET HINT:</B> Det finnes foreløpig ingen bilder av kolleksjonen Lagerfeld skal lage for H&M. Arbeidet han har gjort med vinterkolleksjonen 2004 kan gi et hint om hva den emigrerte tyskeren er opptatt av denne høsten. I mars ble denne kreasjonen han har gjort for Chanel vist fram fra ready-to-wear-kolleksjonen.