Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lagerfeld raser mot H&M

Sjefene i Sverige irriterer motekongen.

Den tyske motekongen Karl Lagerfeld vil ikke lage noen ny kolleksjon for Hennes & Mauritz (H&M). Lagerfeld er forarget over måten H&M bruker klærne hans på, skriver det tyske ukemagasinet Stern.

H&M var utsolgt for Lagerfeld-klær i flere land bare noen timer etter at årets kolleksjon ble lagt ut for salg.

Her hjemme er det fremdeles mulig å få tak i klærne.

Klærne ble solgt til en brøkdel av prisen på Lagerfeld-kreasjoner for fasjonable motehus som Chanel og Fendi.

Lagerfeld sier i et intervju i denne ukens utgave av Stern at H&M-ledelsen «av uforståelige grunner» ikke sørget for at det ble produsert nok av plaggene han hadde tegnet.

Denne oppførselen har tatt fra ham lysten til å gjøre mer for dem, tilføyer han.

- Det var flott å jobbe med folk hos H&M, fordi vi hjalp hverandre til å skape suksess. Men etter den ubegripelige måten ledelsen i Stockholm håndterte samarbeidet på, føler jeg ingen trang til å fortsette samarbeidet, sier Karl Lagerfeld til Stern.

Han er dessuten skuffet over at svenskene fikk laget klærne i store størrelser også, mens han selv hadde beregnet dem bare på små og slanke mennesker.

RASER: Moteskaperen Karl Lagerfeld likte å jobbe sammen med Hennes & Mauritz, men ledelsen i Sverige er han ikke imponerte over. Foto: SCANPIX
RASER: Moteskaperen Karl Lagerfeld likte å jobbe sammen med Hennes & Mauritz, men ledelsen i Sverige er han ikke imponerte over. Foto: SCANPIX Vis mer

Lagerfelds H&M-kolleksjon omfattet jeans til under 50 euro (400 kroner) samt billige skjorter og jakker. NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media