Laget Bruce i bronse

Springsteen-fan Gøran Gjetmundsen (38) gir statue til The Boss.

BRONSE SPRINGSTEN: Gøran Gjetmundsen med sin store helt, Bruce Springsteen, i bronse. -Den skal jeg overrekke The Boss når han kommer til Bergen, sier han. Foto: Anders Grønneberg
BRONSE SPRINGSTEN: Gøran Gjetmundsen med sin store helt, Bruce Springsteen, i bronse. -Den skal jeg overrekke The Boss når han kommer til Bergen, sier han. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||En av landets mest innbitte Springsteen-fan har laget en kopi av sitt store idol i bronse. Og når Bruce Springsteen besøker Norge og holder konserter 9. og 10. juni, er Gøran Gjetmundsen på plass i Bergen.

Med seg har han en seks kilo tung utgave av rockeren.

Gave til The Boss
-Jeg har vært i kontakt med managementet, arrangør og plateselskapet, og har et godt håp om å få overrakt statuen personlig, sier Gjetmundsen.

Den ihuga Springsteen-tilhengeren fra Toten har aldri hørt om at noen har laget en bronsestatue av den populære artisten.

Derfor bestemte han seg for å få støpt to stykker — en til seg selv og en til hovedpersonen.

50000 kroner
-Jeg fant fram en rekke bilder og videoklipp, og tok det med til en kunstnervenn av meg, Henning Olav Engelsen. Han lagde gips og voksformer, og når er The Boss klar, sier Gjetmundsen.

Prislapp: 50000 kroner.

-Vel anvendte penger, sier den svorne Springsteen-supporteren.

En firedels Bruce
Han sitter på rettighetene, men har ingen umiddelbare planer om å lage flere statuer av helten. Men skulle det melde seg noen interessenter, utelukker ikke Gjetmundsen ytterligere kloning av Sjefen.

Bronsekopien er en firedels størrelse av originalen.

-Bruce er 178 cm høy. I min versjon er han ca. 45 cm, men siden han står med bøyde knær, er statuen 40 cm, sier Gjetmundsen.

En stor samling
Den 38 år gamle totningen sitter på en av landets største Bruce Springsteen-samlinger.

-Jeg har kanskje Norges største samling, ja. Den består av over 600 objekter.

I fjor møtte Gjetmundsen sitt store forbilde i Oslo.

-Jeg fikk hele 15 minutter alene med ham på Grand Hotell i Oslo. Han er en utrolig hyggelig fyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer