Laget Bruce i bronse

Springsteen-fan Gøran Gjetmundsen (38) gir statue til The Boss.

BRONSE SPRINGSTEN: Gøran Gjetmundsen med sin store helt, Bruce Springsteen, i bronse. -Den skal jeg overrekke The Boss når han kommer til Bergen, sier han. Foto: Anders Grønneberg
BRONSE SPRINGSTEN: Gøran Gjetmundsen med sin store helt, Bruce Springsteen, i bronse. -Den skal jeg overrekke The Boss når han kommer til Bergen, sier han. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||En av landets mest innbitte Springsteen-fan har laget en kopi av sitt store idol i bronse. Og når Bruce Springsteen besøker Norge og holder konserter 9. og 10. juni, er Gøran Gjetmundsen på plass i Bergen.

Med seg har han en seks kilo tung utgave av rockeren.

Gave til The Boss-Jeg har vært i kontakt med managementet, arrangør og plateselskapet, og har et godt håp om å få overrakt statuen personlig, sier Gjetmundsen.

Den ihuga Springsteen-tilhengeren fra Toten har aldri hørt om at noen har laget en bronsestatue av den populære artisten.

Derfor bestemte han seg for å få støpt to stykker — en til seg selv og en til hovedpersonen.

50000 kroner-Jeg fant fram en rekke bilder og videoklipp, og tok det med til en kunstnervenn av meg, Henning Olav Engelsen. Han lagde gips og voksformer, og når er The Boss klar, sier Gjetmundsen.

Prislapp: 50000 kroner.

-Vel anvendte penger, sier den svorne Springsteen-supporteren.

En firedels BruceHan sitter på rettighetene, men har ingen umiddelbare planer om å lage flere statuer av helten. Men skulle det melde seg noen interessenter, utelukker ikke Gjetmundsen ytterligere kloning av Sjefen.Bronsekopien er en firedels størrelse av originalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer