Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Laget første offisielle sang

Tekstforfatter Øyvind Riibe og komponist Joakim Haukaas fra Hønefoss har laga låta «Hånd i hånd» til minne om ofre og overlevende fra Utøyamassakren.

OFFISIELL SANG: Tekstforfatter Øyvind Riibe står bak den første offisielle og dediserte sangen til minne om ofrene og overlevende fra Utøyamassakren. Frida Alfredsen skal framføre sangen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
OFFISIELL SANG: Tekstforfatter Øyvind Riibe står bak den første offisielle og dediserte sangen til minne om ofrene og overlevende fra Utøyamassakren. Frida Alfredsen skal framføre sangen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIK (Dagbladet): - Vi holdt på uten stans i over to døgn for å få den ferdig. Nå er den registrert hos Tono. Alle inntekter vil gå uavkortet til et minnefond etter tragedien på Utøya, forteller Øyvind Riibe.

Det er ikke avklart om det er pårørende eller Arbeiderpartiet som står bak opprettelsene av minnefondet. Men Riibe sier at arbeidet med fondet er i gang.

Sangen får sin første offisielle rolle allerede i forbindelse med etableringen og avviklingen av fakkeltoget som går fra Vik til Sundøya.

Artist Frida Alfredsen skal synge sangen under markeringen.

For Øyvind har låta en dypere mening. Han forteller at han mistet en venn i ugjerningen til massemorderen Anders Behring Breivik.

- Var det dette som inspirerte deg?

- Nei, det var selve ugjerningen som satte dette i gang.

Tidlig lørdag gikk Øyvind og vennene i studio. Mandag morgen forelå resultatet.

Nå håper han at låta får fotfeste i befolkningen, og at bidraget fra han og vennene skal gi minnefondet en god innsprøyting.