Kunstverk og undervisningsverktøy

Laget kjempeklitoris i gull for å drive seksualundervisning

Mener det er altfor lite kunnskap om kroppsdelen. - Klitoris er den mest fantastiske kroppsdelen av dem alle.

BEDRE SEX: Etter at kunstverket «Glitoris» ble kjent, har kunstneren Alli Sebastian Wolf mottatt tilbakemeldinger fra folk som takker henne for at sexlivet deres er blitt bedre. Foto: Alli Sebastian Wolf.
BEDRE SEX: Etter at kunstverket «Glitoris» ble kjent, har kunstneren Alli Sebastian Wolf mottatt tilbakemeldinger fra folk som takker henne for at sexlivet deres er blitt bedre. Foto: Alli Sebastian Wolf.Vis mer

(Dagbladet): Visste du at klitoris er den delen av kvinnekroppen som har flest nerver? 8000 faktisk.

Dette er blant de faktaene den australske performancekunsteneren Alli Sebastian Wolf kunne opplyse om da hun på lørdag deltok på en av verdens mest berømte performanceforestillinger.

Hun ble dratt opp på scenen på Operahuset i Sydney, etter å ha laget kunstverket som hun har gitt navnet «Glitoris». En klitoris i malt i gull, pyntet med glitter og «paljettnerver», i målestokk 1:100.

- Nesten ingen jeg snakker med vet hvordan dette organet faktisk ser ut, utover det som synes på overflaten, sier Wolf til Dagbladet.

- Den lyser som en guddommelig diskokule.

Mindre skambelagt

Wolf lagde «Glitoris» fordi hun mener uvitenheten om det kvinnelige kjønnsorganet er for stor.

Hun mener «Glitoris» bare er en liten del av den revolusjonerende tida vi nå går inn i. Den tida hvor klitoris blir et mindre skambelagt tema.

Feirer klitoris

- Klitoris er blitt ignorert i så mange år, så jeg ønsket å feire den med en gigantisk glitrende herlighet. Nå håper jeg at folk etterhvert kommer til å elske denne kroppsdelen like mye som jeg gjør, sier Wolf.

Selv mener hun at klitoris er den mest fantastiske kroppsdelen av dem alle, det er den delen av kroppen som ikke har noen annen hensikt enn å skape glede.

SEKSUALUNDERVISNING: Wolf beskriver dagens seksualundervisning som: «Dette er eggstokkene, dette er en penis og ikke få herpes. Hade!». Den undervisningen ønsker hun imidlertid å gjøre noe med. Foto: Alli Sebastian Wolf.
SEKSUALUNDERVISNING: Wolf beskriver dagens seksualundervisning som: «Dette er eggstokkene, dette er en penis og ikke få herpes. Hade!». Den undervisningen ønsker hun imidlertid å gjøre noe med. Foto: Alli Sebastian Wolf. Vis mer

- Kanskje vi en dag har like mange klitoriser tegnet på toalettveggene som peniser. Det ville vært en god dag, sa Wolf under helgas forestilling, ifølge Buzzfeed.

Alli Sebastian Wolf er en australsk kunstner, og jobber med både teater, opptredener og bildekunst.

- Alle vil å ta på den

Hun har mottatt utelukkende positiv respons etter at «Glitoris» ble kjent.

- Folk er tydeligvis veldig glade for å kunne lære mer om klitoris. Jeg tror de liker å få dette organet presentert på en så morsom og glitrende måte, sier hun.

Kunstneren er tydelig opprømt etter alle tilbakemeldingene, og påpeker at folk er svært engasjerte i den nytenkende skulpturen.

- Alle vil ta på den, og det er fint. Den er laget av myke materialer slik at man både kan kose og klemme på den.

Fra helgas performanceforestilling: