SØRGESANG: Da Jonas Alaska (23) var 17 år druknet en slektning av ham. Den siste uka har de samme følelsene kommet tilbake. I dag framførte han sin nye låt «Wrote a song for you» til de pårørende etter tragedien forrige fredag. Foto: Kaja Bruskeland
SØRGESANG: Da Jonas Alaska (23) var 17 år druknet en slektning av ham. Den siste uka har de samme følelsene kommet tilbake. I dag framførte han sin nye låt «Wrote a song for you» til de pårørende etter tragedien forrige fredag. Foto: Kaja BruskelandVis mer

Laget sang til de pårørende

Inntektene går til Røde Kors.

(Dagbladet): I dag skulle Jonas Alaska (23) vært i Liverpool for å motta diplom for fullført skolegang ved Paul McCartney-skolen, LIPA. I stedet var han i Norge for å framføre den under ett døgn gamle låten sin «Wrote a song for you».

- Jeg er som mange andre ikke direkte berørt, men det har gått inn på meg. Det er mye fra hendelsen jeg har lyst til å skrive om. Nå prøvde jeg å lage en sang til de pårørende, sier Alaska til Dagbladet.

Spontan reaksjon Stadig flere artister ønsker å bidra med sin musikk for å minnes ofrene fra Utøya og i Regjeringskvartalet forrige fredag. Alaska skrev sin låt i går. Tidligere i dag framførte han den i «Kulturhuset» på NRK P2.

Alaska forteller at sangen handler om alle familiemedlemene til de avdøde, og at vi nå står ved et veiskille.

- Det er så mørkt og fryktelig nå, men det kan komme noe godt ut av det. I utgangspunktet hadde jeg ikke noen intensjon om å bidra. Sangen kom som en reaksjon etter å ha sett nyhetene i ei uke, sier Alaska.

Penger til Røde Kors Alaska kommer fra Åmli i Aust-Agder. Den unge artisten forteller at han er inspirert av blant andre Bob Dylan og Neil Young.

For noen år siden skrev han også en låt i forbindelse med sorg. Da han var 17 år døde hans tremenning i en dramatisk drukningsulykke.

- Det var mitt første møte med ungdom som døde. Han var savnet i tre dager. Det tok fire år før jeg klarte å sette ord på det. De siste dagene har jeg snakket med hans familiemedlemmer. De har kjent på mange av de samme følelsene denne uka, forteller Alaska, som da skrev sangen «October».

På mandag håper han «Wrote a song for you» kommer for salg i Itunes. Inntektene donerer artisten til Røde Kors.