Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Måken

Laila Goody er praktfull

Det vonde spørsmålet i «Måken» av Tsjekhov er hva som egentlig er verst: Å være en stor eller liten tragedie.

STERKE KVINNESKIKKELSER: Laila Goody og Helene Naustdal Bergsholm gjør inntrykk som primadonnaen Arkadina og ulykkelige Masha. Foto: Øyvind Eide/Nationaltheatret
STERKE KVINNESKIKKELSER: Laila Goody og Helene Naustdal Bergsholm gjør inntrykk som primadonnaen Arkadina og ulykkelige Masha. Foto: Øyvind Eide/NationaltheatretVis mer

«Måken» er en av teaterhistoriens store klassikere. Stykket handler om så mye: Om generasjonskonflikter, om kunst, ambisjoner og virkelighet, om vellykkede kunstnere med små drømmer og små kunstnere med store. Om at drømmene som holder oss oppe ofte er de samme drømmene som knuser oss. Det handler om selvopptatte menneskers ensomhet. Og om kjærlighetens kår når alle elsker en de ikke kan få, men til gjengjeld blir elsket av en de ikke vil ha.

Ensomme følelser

I teatersjef Hanne Tømtas oppsetning gis det tragiske større rom enn vanlig. Den får fram ensomheten i skikkelsene der de går og føler på følelsene sine. Hver akt begynner og slutter med nynning som stiger til sang. Det er vakkert, men det er bare i de øyeblikkene skikkelsene er i harmoni med hverandre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.