Laila la om livsstilen

Slikkerier, kaker, sjokolade og feite middager var hverdagen for Laila Bøhler (46) fra Oslo. Til slutt førte et stillesittende liv og usunn mat til diabetes 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pass på hvor fettet sitter

Laila er ikke i tvil om at mange år med usunne vaner er grunnen til at hun i november fikk diabetes 2. Det meste av fedmen la seg på magen. Laila var med andre ord midt i faresonen. I dag har hun gått ned 20 kilo og føler seg frisk som en fisk.

- I dag hender det vi kjøper en Kvikk-lunsj. Men den bruker jeg og samboeren min hele helga på. Jeg blir helt matt når jeg tenker på hvordan jeg levde tidligere. Jeg droppet frokosten, langet kanskje i meg cola og boller fra en bensinstasjon. Til middag ble det feit mat, jeg hadde kjempedårlig kondis og spiste snop og søtt om kvelden, sier Laila.

Til slutt sa kroppen stopp. Laila hadde hjerteklapp, svettet og var varm i kroppen hele tida. Hun fikk også problemer med synet. Til slutt måtte hun oppsøke lege, som ga henne klar beskjed: diabetes. - Det føltes veldig alvorlig å få diabetes. Jeg trodde jeg kom til å sitte hjemme hele tida og ikke kunne gjøre noe. Og så ville jeg ikke at noen skulle vite om det, sier Laila.

Men 10 måneder, 20 kilo og et nytt liv seinere, synes Laila egentlig at livet er bedre enn før. Hun er i form, spiser sunnere og har det bedre med seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer