Foto: Tarjei Krogh
Foto: Tarjei KroghVis mer

«Lakk og lær, pisk og tørrpuling»

Ne-Yo i Spektrum: Hvem vil ha en streiting når de kan få en kåtleif?

|||KONSERT: Og jeg som trodde at den amerikanske r&b-stjernen Ne-Yo (Shaffer Chimere Smith) dyrket sitt Dr. Greve-rene image, sine småklinende dansevideoer, blidkåte singelliv og familievennlige henvisninger til sex.

At han, siden han slo igjennom med den Stargate-produserte «So Sick» i 2006, var såre fornøyd med at han aldri har gått over streken, aldri vært ordentlig funky, aldri tatt av seg til mer enn den muskelfleksende hvite singleten.

Så feil kan man altså ta.

Etableringskåt lem Under Ne-Yos ulastelige dress banker et etableringskåt lem.

I Oslo Spektrum i går ønsket 30-åringen åpenbart å vise fansens flere sider av seg selv.

Og han gjorde det ved å balansere det nesten to timer lange showet på den fine linja mellom r&b og Reperbahn.

Perfeksjon Men først, musikken: Ne-Yos store styrke er den Michael Jackson-inspirerte låtskriverkunsten, den mjuke stemmen, den kontrollerte dansinga, og framfor alt profesjonaliteten som gjennomsyrer alt han foretar seg.

Fra han entret scenen med «Because of You» (i sin gentlemansdrakt, selvfølgelig, svart dress, hvitt slips, hvite sokker, hvite bukseseler og hatten på snei), til han forlot den med superhiten «Closer», traff han hver eneste tone, var i perfekt sync med bandet og hadde, etter to år på veien, etter alt å dømme perfeksjonert entertaineren Ne-Yo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To dårlige på en braMannens store svakhet er på sin side at han har en låtkatalog som består av et a-lag og et c-lag. Den minimalistiske låtskriverkunsten setter enorme krav til hitpotensiale, og for hver «Miss Independent» får man også to-tre monotone albumfyllere.

Slik var det selvfølgelig på konserten også, etter hvert knallspor kom det et litt kjedelig mellomspill, noe Ne-Yo så ut til å være fullstendig klar over.

Forførende kåtbukkSå hvorfor ikke bruke anledningen til å peise på med litt striptease?

Foto: Tarjei Krogh
Foto: Tarjei Krogh Vis mer

Litt lakk og lær?

Pisk og tørrpuling?

Ne-Yo terpet på sin antatte singelstatus for alt den var verdt, og behandlet publikum som om det var en jente han ville forføre, en og en kroppsdel av gangen.

Kontrasten fra mammagodkjent crooner til kåtbukk var enorm.

Og det tenåringsskrikende publikum elsket det. Selvfølgelig.

For, som en klok norsk kulturpersonlighet sa det så fint på Twitter her om dagen: «Kåthet kan ikke kureres».