Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Laleh

Imponerende produkt av det multikulturelle Sverige.

CD: Laleh Pourkarim er foreløpig mest kjent her til lands for rollen som Yasmin i suksessfilmen «Jalla! Jalla!». I Sverige derimot, er hun både årets nykommer og årets artist i 2005, og den som har vært lengst på Trackslistan. Rekordlåta det er snakk om - nydelige «Live Tomorrow» - er bare et av mange glansnumre på det selvtitulerte debutalbumet. Tekstene varierer mellom engelsk, svensk og persisk, og det mest interessante er hvordan musikken endrer karakter med språket. På engelsk lager Laleh indie med tendenser av postpunksk reggae, mens det på svensk er underfundig visepop som vindskeive «Han tuggar kex» . Når det hele likevel henger på greip og flyter, er det fordi alt bindes sammen av hennes mesterlige kontroll. I tillegg til å spille nesten alle instrumenter selv, har Laleh også agert som tekniker, arrangør og produsent under opptak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling