Lam i kirkeasyl

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foreldre burde alltid ha ferie, synes Pia i Tove Nilsens tredje barnebok, «Sitronsol». Som den første, «Melismåne» (1996), er den fabulerende illustrert av billedkunstneren Malgorzata Piotrowska.

De kler hverandre disse to og skaper billedbøker i frodig overskudd. Tekst og bilder er like fargerike, og det spesielt gode i Tove Nilsens fortellinger er hennes evne å uttrykke ungenes spontanreaksjoner, hentet fra tankerekker, som ikke forklares i hjel. Vår egen fantasi får leke seg. Denne gang er Pia og Maria på utenlandsferie med mor og far, der de kvikt utnytter foreldrenes avslappede holdning til oppdragelse.

Dermed oppdager ikke mor og far at barna prøver å redde et yndig lite lam fra slakterenes blodige kniv. Uten at det nevnes har barna nok hørt om kirkeasyl - det er til kirken de bringer lammet! Med hjelp av en lokal gutt med sjokoladenavn. Muntert og underfundig. Foretaksomme unger finner løsninger på det meste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer