LAMA: Lama er først og fremst multiinstrumentalisten Nils Martin Larsen. Med seg på scenen har han også med seg et seksmannsband. FOTO: EIRIK PETTERSEN
LAMA: Lama er først og fremst multiinstrumentalisten Nils Martin Larsen. Med seg på scenen har han også med seg et seksmannsband. FOTO: EIRIK PETTERSENVis mer

- Lama er et undervanns-monster

Artist du bør sjekke ut.

Ideen fra «gjesteredaktørene» Behnam Farazollahi og Runar Eggesvik (se faktaboks til høyre):

Gjennom hele Bylarms historie har mediene kåret artister til «vinnere». Det er imidlertid flere artister som imponerer og kommer fra det ukjente, men som ikke blir hypet.

I forkant av Bylarm kommer Dagbladet.no til å trekke fram et knippe artister som sannsynligvis ikke får noen mediehype, men som definitivt fortjener det.

LAMA
Sjekk ut MySpace-siden deres her

1. Hvorfor ønsker dere å spille på Bylarm?
Bylarm er et godt barometer på hva som skjer av nye ting i musikknorge. På godt og vondt er det stedet flest folk sjekker ut hvilke nye band Norge har å vise frem. Det kan fungere som en døråpner, kan skape kontakter og vennskap og ikke minst gi flinke band muligheten til å få vist seg frem for folk som kanskje ikke alltid er like flinke til å sjekke ut det ukjente.

2. Tror du/dere på at musikken kan bli et levebrød?
Absolutt. Med voldsomt mye hardt arbeid, godt produkt og en klype flaks tror jeg man kan jobbe seg frem til det punktet hvor
det bikker over og gjør at tallene slutter ha minus foran seg. Slutter man å tro på det tror jeg man begynner å jobbe med musikken
på en helt annen og mer passiv måte. For meg gjelder det iallefall å jobbe steinhardt for det jeg brenner for. Enten gjør man det ordentlig, eller så kan man like gjerne la være.

3. Hvordan begynte du/dere å spille?
Jeg har vokst opp i en familie som både spiller selv og støtter opp om spilling. Det har gjort at jeg opp gjennom åra har plukket opp stadig nye instrumenter og teknikker jeg bruker hele tida. Lama startet som et solo-prosjekt i mitt lille studio i gamlebyen der jeg skulle bruke alle disse instrumentene og lage en liten verden av det. Det endte opp som en eksplosjon av et liveband med seks utrolig flinke musikere på scenen. Alle har hatt musikk i hodet og henda hele livet, er ambisiøse, innovative og viktigst ; gir aldri opp.

4. Tror du/dere at sviktende platesalg grunnet nedlastning påvirker deg som artist?
Nei. Det vil alltid oppstå problemer i en bransje. Om det påvirker meg  nå eller ei, er jeg ikke så sikker på. Ikke er det spesiellt viktig nå heller; for jeg er hundre prosent sikker på at kloke hjerner vil tenke ut løsninger som passer tida vi lever i bedre. Det er lys i enden av tunnelen, vi vet bare ikke hvor lang den er.

5. Hvilke artister inspirerer deg/ ditt band?

Siden jeg har vokst opp og gått gjennom en bråte sjangre og instrumenter er inspirasjons-spennet ganske bredt. Men noen hovedinspirasjoner kan nok nevnes både for meg og bandet mitt.  Motorpsycho, Sigur Rós, Elliott Smith, Esbjörn Svensson Trio, Mew, Mogwai og en nyoppdagelse i det britiske bandet Sweet Billy Pilgrim er noen.

6. Hvis du/dere kunne velge fritt, hvem kunne dere tenke dere å jobbe musikalsk med?

Goran Obad, Jonas Kilmork Vemøy, Andreas Stensland Løwe, Andreas Lønmo Knudsrød og Mats Greger. Disse er jeg allerede heldig nok til å få lov til å spille med.

7. Hva tror du/dere by:Larm jobben vil bety for deg videre?
På Bylarm er det jo som alltid ellers et snev av flaks og timing.  Vi håper jo såklart på at noen som har muligheten til å åpne nye dører
for oss kicker på konsertene våre. Lama er et undervannsmonster som  gjerne vil opp på land, og all drahjelp man kan få på veien settes jo pris på. Kanskje dukker nye spillejobber opp, kanskje nye samarbeidspartnere i stillinger som trengs.

Men det aller viktigste og høyeste ønsket er at det finnes noen i publikum som blir berørt av energien, stemningen og uttrykket i Lamaland og får lyst til å melde flytting.

8. Når spiller du?
Vi spiller på Stratos , Torsdag 20:30 og på Folkets Hus - Christianiasalen Lørdag 00:30