Lamb of God-vokalisten skriver bok om konsert-tragedien

Nå skriver Randy Blythe bok om da en fan ble drept.

ANKLAGET: Heavy metall-vokalist Randy Blythe og hans advokater under rettssaken i Praha i mars i år.  Anklagen var at den 24 år gamle vokalisten hadde dyttet den 19 år gamle fanen, Daniel Nosek, ned fra scenen slik at hodet hans traff gulvet. Gutten ble brakt til sykehus der han døde flere uker seinere av hodeskadene. Foto: REUTERS/David W Cerny
ANKLAGET: Heavy metall-vokalist Randy Blythe og hans advokater under rettssaken i Praha i mars i år. Anklagen var at den 24 år gamle vokalisten hadde dyttet den 19 år gamle fanen, Daniel Nosek, ned fra scenen slik at hodet hans traff gulvet. Gutten ble brakt til sykehus der han døde flere uker seinere av hodeskadene. Foto: REUTERS/David W CernyVis mer

Randy Blythe skriver sin biografi og forteller at den vil ta utgangspunkt i den tragiske hendelsen som skjedde under en Lamb of God-konsert i 2010, skriver Billboardbiz.

Blythe skapte overskrifter verden over i juni i fjor da han ble arrestert og tiltalt for drap av tjekkiske myndigheter, fordi en fan hadde omkommet etter at han falt ned eller ble dyttet ned fra scenen, under metall-bandets konsert på en klubb i Praha 24. mai 2010.

Nylig ble Blythe frikjent av retten i Praha etter å ha vært anklaget for legemsbeskadigelse med døden til følge. Det var den 19 år gamle Daniel Nosek som døde under meningsløse og tragiske omstendigheter. Han traff med hodet i gulvet da han falt og ble brakt til sykehus der han døde etter flere uker av hodeskadene.     

Sørgelig utgangspunkt - Jeg har drømt om å utgi bok nesten helt siden jeg begynte å lese, men jeg hadde aldri forestilt meg at min første bok skulle kretse rundt noe så sørgelig, sier Randy Blythe i en presseuttalelse.

Boken skal utgis neste vår i 2014 av Da Capo Press, som tidligere har utgitt memoarene til Tony Iommi (Black Sabbath), Corey Taylor (Slipknot) og Rex Brown (Pantera), melder Hollywood Reporter.

Sikkerheten sviktet Under rettssaken sto flere vitner fram og fortalte at Blythe dyttet gutten under konserten.

Blythe mener at sikkerhetsapparatet sviktet totalt under konserten og at bandet dermed ble engstelig da flere publikummere begynte å ta seg opp på scenen.

Den 42 år gamle sangeren var først anklaget i tingretten i Den tjekkiske republikk i mars i år, men saken ble anket til en høyre rettsinstans i Praha 5. juni.

Rolling Stone Music og andre rock- og musikkmagasiner omtalte selvsagt den spesielle saken.

Anerkjent metall-band
Lamb of God er et amerikansk heavy metall-band fra Richmond i Virginia som ble startet allerede i 1990. Bandet består av vokalist Randy Blythe, gitaristene Mark Morton og Willie Adler, bassisten John Campbell og trommslager Chris Adler.

Bandet spilte på Hove festivalen i fjor sommer og fikk god omtale for denne konserten blant annet i Dagbladet.

I denne anmeldelsen fra januar i fjor kaller Dagbladets musikkanmelder Torgrim Øyre i Dagbladet Randy Blythe for utvilsomt en av de råeste vokalistene av sin generasjon.

Fortelle sin versjon Blythe har tatt hendelsen tungt og ønsker å fortelle sin versjon av det som skjedde.

- Noen ganger sørger livet uventet for en historie som trenger å bli fortalt. Jeg tror at denne skal fortelles, av flere grunner, ikke bare til fordel for meg selv. Så jeg vil fortelle historien med den respekt og verdighet som alle involverte fortjener. Det vil bli et godt lesestykke, det lover jeg, og jeg håper noe godt kommer ut av det, sier Blythe i en uttalelse.

PÅ HOVE: I fjor sommer spilte bandet på Hove festivalen og fikk god anmeldelse av Dagbladet.  Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
PÅ HOVE: I fjor sommer spilte bandet på Hove festivalen og fikk god anmeldelse av Dagbladet. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

Redaktøren i Da Capo Press, Ben Schafer, sier at Randy under arrestasjonen og rettssaken i Tjekkia, håndterte en skremmende og hjerteskjærende situasjon med mot, anstendighet og eleganse.

Lamb of God forbereder seg på flere konserter i Europa og i Australia i august og september.

Bandet skal spille på den spanske Resurrection Fest, the Wacken Open Air festival i Tyskland og belgiske Pukkelpop.

Gruppa planlegger å gå i studio og spille inn ny plate til neste år.

SIN VERSJON: TIl neste år kommer biografien der Randy Blythe forteller hvordan han opplevde den tragiske ulykken og rettssaken som fulgte. Foto: AP/Petr David Josek
SIN VERSJON: TIl neste år kommer biografien der Randy Blythe forteller hvordan han opplevde den tragiske ulykken og rettssaken som fulgte. Foto: AP/Petr David Josek Vis mer