Lamb of God

Løsner ikke på snippen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Fem år har gått siden Pantera-gitarist Dimebag Darell ble brutalt skutt ned og myrdet under en konsert med hans daværende band Damageplan. Hardrockverdenen har ikke vært helt den samme uten den ubestridte riffhøvdingen. På «Wrath» gjør sparringpartnerne Mark Morton og Willie Adler sitt beste for å gi Darrells innsats for groovebasert metal et ettermæle. «Dead Seeds» hamler ikke opp med hiten fra forrige runde, «Redneck», men den leverer mer enn nok gyngende rytmer og breiale riff til at festen ufortrødent kan fortsette.

Lamb of Gods store styrke, er at tross USA-suksess og noe som nærmer seg et større gjennombrudd i Europa, holder bandet fremdeles stien sin rein. Det er lite som smaker av klamme publikumsfrierier eller lykkepiller her. Temperamentet er i høyeste grad til stede og Randy Blythes vokal stadig like fri for søtningsmidler. Det er tydelig at gjengen har erfaring og selvtillit nok til å skjønne at et eventuelt verdensherredømme må komme på bandets egne premisser.

Det betyr ikke at de har stengt ute alt som finnes av nye impulser. Turneene med franske Gojira har satt sine spor: Både «In Your Words» og «Set To Fail» smaker av den same episke melodiføringen franskmennene har gjort til et varemerke. «Wrath» mangler umiddelbare låter som «Walk With Me In Hell» og nevnte «Redneck», men totalt sett er platen karaktersterk og bunnsolid fra begynnelse til slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer