Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lambchop

Nydelig, lavmælt crooning fra et band utenfor alle trender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Wagner er en forunderlig musiker. Lambchops musikk likner liksom ikke på noe man har hørt før, men har samtidig sterke elementer av tradisjon, ubestemmelige brokker alt mulig rart.

Wagners stemme, varm, dyp og hviskende, bærer noe av hemmeligheten ved gruppas forførende uttrykk. Men det er også noe med måten Lambchop tar opp i seg soul-, country-, jazz- og rocktradisjoner på; som om han har blandet noen av Beach Boys' mest skrudde lydeffekter, Elvis Costellos låtskriverkunst, Tom Waits' form for crooning og klassisk soulkoring i en kjøkkenmaskin og latt mikseren gå. Ikke på fullt tempo, bare sånn mildt og bedagelig, mens elementene blander seg.

«Is a Woman» er et slags crooneralbum, stillferdig poetiske låter framført av en uhyre avslappet Wagner mot et pianoklirr Burt Bacharach ville vært fornøyd med å ha komponert. Men jo flere ganger du lytter til albumet, jo flere lyder hører du: gitar, blåsere, kor, orgel, rytmer, steel, rare effekter, framstilt av en såkalt moog (tidlig synth); et sus av lyd, en musikalsk vannseng som hele tida beveger seg og duver under denne varme, intime samlingen sanger fra Kurt Wagners særegne univers.

Hele Norges coronakart