Lambchop

Vakkert og orkestralt fra Nashvilles Wagner.

CD: Dette er sjelden vare! Ikke bare utgir Lambchop-primus motor Kurt Wagner to album i en pakke og selger dem til prisen av ett; han har utgitt to plater som hver for seg og sammen holder et usedvanlig høyt nivå.

Lambchop er et uforutsigbart fenomen. Wagner unndrar seg enhver merkelapp, selv om han på grunn av sin tilhørighet i Nashville har fått et slags new wave-country-stempel. Men det er i beste fall svært ufullstendig. Lambchop/Wagner definerer musikken sin fra plate til plate.

Disse to CD-ene er en slags meditasjon over den gode melodi. Wagner fyller rommet med fioliner, gitarer og steelgitarer, pianoslag, rytmeinstrumenter, vibrafon, legger på et lag elektronika og synger med sin dype, knirkende - men beroligende og sjarmerende - stemme. En del av låtene er også rene instrumentaler. Musikken lyder i lange partier som om Burt Bacharach skulle ha gjort ei plate inspirert av Bob Dylans mest forførende partier på «Nashville Skyline».

Men den er også mye mer. Wagner er en leken fyr som setter de mest uforutsigbare elementer sammen til en helhet - fylt med harmonier som strutter av solskinn og stearinlys. Det er bare å velge.