-«Lambda» er et energisluk

Ap-politiker Andreas Halse og Bellona mener forslaget til det nye Munch-/Stenersenmuseet ikke kan oppfylle mijø-kravene i Bjørvika.

FÅR MILJØKRITIKK:  I dag vedtar Oslo bystyret at Lambda skal realiseres. Det møter massiv miljø-kritikk. Foto: Herreros Arquitectos.
FÅR MILJØKRITIKK: I dag vedtar Oslo bystyret at Lambda skal realiseres. Det møter massiv miljø-kritikk. Foto: Herreros Arquitectos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det ventet at Oslo bystyre vedtar Herroros Arquitectos forslag «Lambda» som nytt Munch-/Stenersenmuseum. Det møter massiv miljøkritikk.

- Alle er kritiske til miljøvennligheten til dette bygget. Bjørvika har som mål å bli ledende innenfor bærekraftig byutvikling i Europa. Da kan man ikke bygge «Lambda», sier Andreas Halse som sitter kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre.

Halse jobber også med utviklingen av energipassive boliger, og mener glassmuseet er alt annet enn miljøvennlig.

- Bygningen er et energisluk med dårlige miljøegenskaper. Det er et glasshus, noe som fører til stort energibruk til isolering om vinteren og ventilasjon om sommeren, sier Halse.

- Kan ikke tillateHan får støtte av leder på energi- og klimaavdelingen i Bellona, Ane Brunvold.

- Bystyret må ikke finne på å tillate byggingen av et bygg som ikke har hatt energi og miljø som hovedprinsipp fra dag én. Hvis de ikke tenker på dette nå vil det bli langt dyrere og vanskeligere å oppfylle miljøkravene.

Andreas Halse peker også på at Eiendoms- og byutviklingsetaten i Oslo har uttalt seg tvilende til om bygget vil bidra til å nå Oslo kommunes mål med å redusere CO2-utslippene med 50%.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer