Munchmuseet

- Lambda har preg av død

Odd Nerdrum støtter Frp-forslag om å selge Lambda.

FENGSEL: Den omstridte og mediesky kunstmaleren Odd Nerdrum sier i et sjelden intervju at han misliker det nye Munchmuseet og håper at Edvard Munchs bilder kunne fått en annen plassering. - I Nasjonalgalleriet eller ved siden av Vigelandsparken, er Nerdrums ønske. Kunstneren mener Lambda ser ut som et fengsel. Foto: Nina Hansen
FENGSEL: Den omstridte og mediesky kunstmaleren Odd Nerdrum sier i et sjelden intervju at han misliker det nye Munchmuseet og håper at Edvard Munchs bilder kunne fått en annen plassering. - I Nasjonalgalleriet eller ved siden av Vigelandsparken, er Nerdrums ønske. Kunstneren mener Lambda ser ut som et fengsel. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter mange års offentlig stillhet tar nå kunstneren Odd Nerdrum bladet fra munnen. Han kaster seg inn i debatten om det nye Munchmuseet, som han synes er en vederstyggelighet.

- Bygget har preg av død. Det er en slags Dracula-bygning som jeg synes er fjernt fra Munchs euforiske optimisme, sier Nerdrum til Dagbladet i en e-post.

Mener det er for høyt

I den siste tida har kritikerne av det nye Munchmuseet stått i kø og overgått hverandre i negative uttalelser om hva den store, mørke kolossen ved siden av Operaen ser ut som.

Odd Nerdrum, som vanligvis skyr offentlighet, har i e-poster til Dagbladet klare meninger om bygget.

- Lambda ser ikke ut som et Munch-museum. Det har altfor mange etasjer. Et en til tre etasjer høyt museum er sikkerhetsmessig det beste. Skummelt at bildene hans skal henge så høyt oppe i lufta, skriver Nerdrum.

- Et moderne fengsel

Den omstridte kunstmaleren mener forøvrig at Lambda skiller seg lite ut blant de andre kontorbygningene i Bjørvika. Han synes at det ikke bør huse kunst, men heller overlates til næringslivet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer