Anmeldelse: Pom Poko - «Birthday»

Lån gjerne øret ditt til denne koko Oslo-gjengen

Pom Poko med brakdebut.

Foto: Pål Nordby
Foto: Pål Nordby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Birthday»

Pom Poko

Rock

Plateselskap: Bella Union

«Om du liker rocken din eksotisk, utfordrende og nytenkende er det en god ting å låne ørene til denne gjengen.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Det er tydelig at verden har tro på de fire vennene i oslobandet, Pom Poko. De er tatt inn i varmen av de britiske smakshøvdingene, Bella Union. Et plateselskap de deler med blant andre Susanne Sundfør, Jonathan Wilson og Beach House.

Det skader selvsagt ikke å ha den slags autoritet på laget når man skal albumdebutere. Pom Poko fortjener all drahjelp og lovord som har blitt dem til del den siste tiden.

«Birthday» har blitt en unik og forundringsfull fargeklatt av et album som går sin egne veier uten å blunke. Her handler det ikke om å tekkes radio eller spillelister. Det dreier seg mest om å få utløp for en boblende strøm av impulser og ideer. Men så lenge man har entusiasme og en genuin formidlingstrang, får man budskapet gjennom selv om man tråkker utenfor stien.

Bandet er oppkalt etter en passe psykedelisk, japansk animasjonsfilm som kom på 90-tallet. Og selv om det det går for seg i løpet av platas tolv låter, er det plenty av melodiske kroker i kakofonien av støyende gitarer, skakke rytmer og det noen ganger heseblesende tempoet.

Det er som regel sanger Ragnhild Fangel Jamtveit som sørger for å samle trådene. Hun har en fortryllende stemme og et usedvanlig godt håndlag med melodier. I «My Work of Art» slanger hun seg rundt noen febersyke gitarriff før hun løfter låten til himmels med et intenst og velskrudd refreng.

Crazy Energy Night tar støypop til nye høyder, mens «My Blood» og «Follow the Lights» viser at bandet behersker groove og tilbakelente riffing.

Om du liker rocken din eksotisk, utfordrende og nytenkende er det en god ting å låne ørene til denne gjengen. Jeg vil bli veldig overrasket om man ikke ser Pom Poko på de fleste av landets toneangivende festivaler til sommeren.

Det blir garantert hett og svett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer