Lana Del Reys nye album handler om å ligge seg til topps, penger, makt og ære

Er fremdeles fascinerende uhåndgripelig.

FRISTERINNE: Lana Del Rey har fortsatt den mystiske auraen inntakt etter gjennombruddet med storselgeren «Born To Die». 


Foto: Stella Pictures
FRISTERINNE: Lana Del Rey har fortsatt den mystiske auraen inntakt etter gjennombruddet med storselgeren «Born To Die». Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Lana Del Rey er i sannhet et fascinerende fenomen. Mytene om henne var mange allerede før gjennombruddsplaten «Born To Die». Var hun et konstruert produkt eller et genuint poptalent? De fleste påstandene er verken bekreftet eller avkreftet. De er heller ikke så viktige lenger.

Artistgjerningen hennes har for lengst inntatt førersetet. På godt og vondt. Hun har bokstavelig talt vist seg som konsertartist på vaklende, lange bein. Som seg hør og bør når man opplever over-natta-suksess og følgelig blir kastet til ulvene med alt det innebærer. Men hun har vist at hun kan ta en utfordring på strak arm og kom seg kjapt på beina igjen.

Valiumsdøsig Så hvordan bærer den gåtefulle sangeren seg to år etter at stormen først tok rev i seilene? Ved de første gjennomlyttingene fremstår «Ultraviolence» som en tanke distansert og ugjennomtrengelig. Men så kommer den samme effekten man får når man kikker på et 3D-bilde og den siste dimensjonen åpner seg. Distansen er for så vidt noe av det som skaper spenningen.

Man skal aldri nå helt inn til henne, hun er der litt som en luftspeiling i det fjerne og skaper et bilde av noe du aldri kan nå. Selve musikken suger deg inn og legger seg som et slør rundt deg. Hun synger om at hun vil ha penger, makt og ære. At hun har ligget seg til topps. Hele veien i sitt sedvanlige valiumsdøsige, halvt hviskende stemmeleie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer