Lance i space

'N Sync-medlem Lance Bass blir romturist.

Boyband-medlemmet har passert alle medisinske tester som er nødvendig for å bli godkjent som romturist. Nå sier legene at Bass kan reise i romskip uten fare for helsa.

I så fall blir han den tredje rikingen i verden som reiser i rommet. Den amerikanske mangemillionæren Dennis Tito (61) var førstemann ut i mai i fjor. Sør-afrikanske Mark Shuttleworth ble nummer to da han ble skutt ut i en russisk Soyuz-rakett i Kazakhstan i april. Han betalte 20 millioner dollar for turen.

Nå satser 'N Sync-Lance på å bli tredjemann. Neste uke sender han en formell søknad til russiske myndigheter om å få bli med på neste romferd til den internasjonale romstasjonen, skriver The Guardian.

Sangeren har tilbrakt de to siste månedene i Moskva, der han har gjennomgått de medisinske testene. Treningen hittil har han unnagjort sammen med den amerikanske NASA-lærlingen Lori Garver, som også drømmer om en reise i rommet. Hun skal bli med på en oppskytning i april.

Men fortsatt gjenstår mye arbeid før Bass kan være sikker på at han virkelig får reise: Turen koster mange millioner dollar. Flere amerikanske selskaper har sponset 23-åringen, og han har allerede inngått en avtale om en tv-dokumentar. Men de siste pengene er enda ikke på plass.

- Jeg er ganske sikker på at jeg skal klare å få gjennomført dette. Fysisk er jeg klar for det. Men jeg vil si at ingenting er sikkert før en uke før oppskytingen. Alt jeg vil, er å bli astronaut, sa Bass på en pressekonferanse i går.

Det er plass til tre personer i det russiske romskipet. Den russiske astronauten Sergei Zaletin og den belgiske astronauten Frank de Winne skal ha to av plassene. Den siste plassen er ledig for den som kan betale. Hvis ingen legger pengene på bordet i løpet av sommeren, blir det en russisk astronaut som overtar plassen på romferja.

PAUSE:</B> Lance Bass (i midten) tar en pause fra suksessen med guttebandet 'N Sync for å gjennomføre drømmen sin. I November reiser han i rommet.
FØRSTEMANN:</B> Mangemillionæren Dennis Tito betalte rundt 20 millioner for turen i rommet. Det beste øyeblikket var da han snakket med familien sin på jorden via radiosambandet.
ANDREMANN:</B> Mark Shuttleworth fikk ti dager i verdensrommet.