Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Landbruksminister Hanssens revysuksess

HØYLANDET (Dagbladet): Bjarne Håkon Hanssen og hans medarbeidere i Landbruksdepartementet ble mottatt av øredøvende jubel og applaus fra to og et halvt tusen elleville entusiaster på Norsk Revyfestival i går kveld.

- Troverdig hos velgerne

«Kumelk for kalver» heter departementets bidrag. Monologen - skrevet av underdirektør Steinar Helgen - ble framført av forfatteren, med «Pølse-Hanssen» i en viktig birolle, og med Kristin Orlund og Solveig Nowacki som kor.

- Jeg angrer egentlig bittert på at jeg sa ja, men jeg kom meg ikke unna. Det er ingen stor, krevende rolle akkurat, sa Hanssen og flirte - før forestillingen i sirkusteltet.

Etterpå - med applausen rungende i ørene - virket han både glad, lettet og fornøyd.

- Artig å gjøre dette nummeret sammen med en ekte politiker. Og publikum her er jo helt fantastisk, mener Steinar Helgen.

- Når det gjelder mitt bidrag, er det vel først og fremst artig for den gjengen i Landbruksdepartementet som arbeider mye med revy, sier landbruksministeren beskjedent.

- Må ikke en politiker også være en god skuespiller?

- Jeg tror egentlig ikke det. Revyskuespilleren må først og fremst ha en evne til å slå seg løs. Og det synes ikke jeg at jeg har, sier Hanssen som har vært på Høylandet flere ganger tidligere, men bare som publikum.

Nå håper han at Landbruksdepartementet ikke går til finalen lørdag - for da har han ikke tid til å være her.

Bjarne Håkon Hanssen er ellers ikke den eneste statsråden som har funnet veien til sommerhete Høylandet - også kalt Revyriket på de offisielle veiskiltene.

Helseminister Tore Tønne åpnet Revyfestivalen 2001 - den niende i rekken - i går ettermiddag.

Norsk Revyfestival er møteplass for hele revy-Norge. 121 revygrupper meldte seg på til årets festival - 95 revynummer skal framføres i løpet av de tre dagene det hele står på.

Arrangørene har solgt nærmere 20|000 billetter til sju revyforestillinger i to store sirkustelt. Terje Mærli, Hege Schøyen og Are Kalvø er i juryen. De skal dele ut priser for beste revyvise, beste tekst, beste monolog, beste sketsj, beste sceneframføring og årets revynummer.

Dugnadsånd

En enorm dugnadsånd er forklaringen på suksessen med Revyfestivalen, mener landbruksministeren:

- Det er noe du ikke bare finner på Høylandet, men her har de greid å kombinere dugnadsånden med systematisk arbeid, drevet av noen primus motorer. Ut av dette kommer det en enorm, målretta arbeidskraft, sier Hanssen til Dagbladet.

Under revyfestivalen selger Høylandets driftige dugnadsarbeidere pølse med brød til 30 kroner, mens en enkel, grillstekt kotelett går for kroner 70.

- Det er lov å utnytte markedet, også for dem som selger mat, kommenterer landsbruksministeren muntert.

Om det blir noen pris på ham og kollegene, gjenstår altså å se. I følge rykter i Revyriket er Bjarne Håkon Hanssen også en av kandidatene til «Toillingprisen» som deles ut av de humørfylte medlemmene av Norsk Toillingforbund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling