KOMMENTARER

Skattesvindel:

Landets rikeste har lurt oss trill rundt

Kan vi få litt ærlig selvangiveri i norske selvangivelser, takk.

UT AV LANDET: Nordmenn skjuler om lag 140 milliarder kroner i utenlandske banker. 
UT AV LANDET: Nordmenn skjuler om lag 140 milliarder kroner i utenlandske banker.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn liker ikke folk som jukser til seg fellesskapets penger. I et land med god skattemoral, ser vi stygt på de som misbruker ordninger som er ment for de som faktisk trenger dem, og på de som skulker unna å bidra.

Før forrige valg raste debatten om misbruk av trygdeordninger. Folk som driver dank på statens regning fikk til og med et eget navn: «Navere »- årets nyord i 2012.

Nå viser det seg at 95 prosent av dem som hadde penger på kontoer i den sveitsiske baken HSBC, skjulte det for norske myndigheter. Vi trenger mer selvangiveri i norske selvangivelser.

Store skattekutt har vært Solberg-regjeringens viktigste satsing. På fire år har den kuttet skatter og avgifter med 21 milliarder kroner. Hvis regjeringen blir gjenvalgt kan det bli ytterligere 25 milliarder i skattekutt.

Kuttene har hovedsakelig vært begrunnet med omstillingsbehovet i norsk økonomi etter oljeprisfallet sommeren 2014: Vi kan ikke være avhengige av kun det ene benet å stå på (olja). Vi trenger flere. For å få til det må det stimuleres til vekst. Svaret ble såkalte «vekstfremmende skattelettelser».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer