Landeveiens kriger rir igjen - i en rockvideo av en actionfilm

Wandrups utvalgte: «Mad Max: Fury Road» er høstens heteste på blu-ray.

ADRENALINKICK: Den australske regissøren George Miller har klart den sjeldne kunst å toppe seg selv med en oppfølger til sine tre nyskapende actionfilmer fra 1979-1985. Her er Tom Hardy og Charlize Theron i hva man må kunne kalle en presset situasjon.
ADRENALINKICK: Den australske regissøren George Miller har klart den sjeldne kunst å toppe seg selv med en oppfølger til sine tre nyskapende actionfilmer fra 1979-1985. Her er Tom Hardy og Charlize Theron i hva man må kunne kalle en presset situasjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLU-RAY: Årets hittil stiligste og mest adrinalinfylte film kommer på blu-ray denne uka. «Mad Max: Fury Road» er lagd av George Miller, som burde få en rusten tankvogn full av Oscar-statuetter for dette eposet.

Ingen har sett maken til denne visjonen av en framtid der menneskene er ribbet for alt moderniteten har brakt av såkalt sivilisasjon og sendt oss tilbake til et rituelt, dødsforaktende stammesamfunn.

De tre forgjengerne fins på en blu-ray-samling. Der møter du Mel Gibson, jeg hadde nær sagt før han ble Mel Gibson. Filmene er på alle måter nyskapende dystopier. Den nye er enda mer futuristisk detaljrik.

Den vanvittige cyberpønk-inspirerte åsgårdsreien er væpnet med motorsager, armbrøster, kjettinger, harpuner, staker, spyd, flammekastere, hoggerter, jern og metall, skruer og muttere, trommer og dobbeltgitarer.

Bildene skifter som et oljemaleri i kontinuerlig bevegelse, en blanding av Hieronimus Bosch og Sergio Leone, Dante og Bippe Stankelbein, Shakespeare og Black Metal.

Ørkenen har ikke vært rødere siden Wong Kar-Wais filmepos «Ashes of Time» og menneskene mer moralsk ribbet siden Cormac MCCarthys roman «Blood Meridian».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer