Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Landslagstreneren sendte hemmelig beskjed i NRK-intervju

Nora Mørk så ut som et spørsmålstegn.

ALVORLIG: Med det største alvor sendte landslagstrener Thorir Hergeirsson en skjult beskjed under NRK-intervjuet i forkant av semifinalen. Mottager av beskjeden var humorprofilen Rune Nilsons karakter Ståle Utslagsnes. Foto: NRK / skjermdump
ALVORLIG: Med det største alvor sendte landslagstrener Thorir Hergeirsson en skjult beskjed under NRK-intervjuet i forkant av semifinalen. Mottager av beskjeden var humorprofilen Rune Nilsons karakter Ståle Utslagsnes. Foto: NRK / skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Thorir Hergeirsson snakket med NRK dagen før semifinalen i håndball-EM i Sverige for to uker siden, benyttet han samtidig anledningen til å sende en helt spesiell, skjult beskjed.

Mottageren var Ståle Utslagsnes, en av de fiktive karakterene i NRK P1s radioprogram «Lønsj». Selv om tv-intervjuet ble publisert av NRK for tusenvis av seere, var det bare Hergeirsson og resten av «Lønsj»-lytterne, samt Rune Nilson, mannen bak Ståle Utslagsnes, som skjønte sammenhengen.

MANNEN BAK: Rune Nilson er mannen bak Ståle Utslagsnes og Jan Olsen, faste karakterer i NRK P1-programmet «Lønsj». Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK
MANNEN BAK: Rune Nilson er mannen bak Ståle Utslagsnes og Jan Olsen, faste karakterer i NRK P1-programmet «Lønsj». Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK Vis mer

- Hergeirsson gjorde det akkurat som vi praktiserer det i programmet. Vi opererer med to virkeligheter. Det er litt som med julenissen, alle vet at det egentlig er oss. Han fulgte opp på samme måte, han var så alvorlig i intervjuet, sier Rune Nilson til Dagbladet.

Han forteller at Hergeirssons intervjustunt ikke var planlagt mellom de to.

- Få «skarvetutene» hit

Rune Nilsons telefonsamtaler med sine alter ego, nordlendingen Ståle Utslagsnes og samen Jan Olsen, er faste innslag i programmet til «Lønsj».

I programmet den 13. desember fatter Ståle Utslagsnes interesse for håndball-EM. Her annonserer Utslagsnes at han har funnet en fullgod erstatning til kubjeller, som han har hørt at skal forbys. Derfor har han funnet opp skarvetuten - som visstnok skal være det nye alternativet til de norske håndballsupporterne. Etter det Dagbladet forstår, skal skarvetuten bestå av en slags vrengt skarv, som man blåser komprimert luft gjennom for å lage en høy, gjennomtrengende lyd.

Verken journalisten eller Nora Mørk kan ha visst hva Hergeirsson skulle til å si. I videoen kan man se Mørk skakke spørrende på hodet når treneren leverer den spesielle beskjeden 2.30 ut i intervjuet.

- Det jeg håper er at det kommer mye nordmenn, og at vi hører mer fra de enn vi har gjort her. Og så hadde det vært veldig bra hvis han Ståle Utslagsnes hadde fått de skarvetutene ned hit, for han har de på lager, sier Hergeirsson i NRK-intervjuet, før han fortsetter:

- Han burde fått de ned til Gøteborg så fort som bare det! Det er mulig at Rune Nilson har mulighet til å fikse det, så han får ringe ham, sier Hergeirsson, med en alvorlig mine.

Meldinga ble fanget opp av Rune Nilson og Ståle Utslagsnes. Dagen etter kom oppfølgeren i «Lønsj». Utslagsnes tok Hergeirssons oppfordring, og la ut på tur mot håndball-EM med tusen skarvetuter i bagasjen.

Beklageligvis skal han ha tatt feil mellom Helsingborg og Helsingør, og derfor havnet i Danmark i stedet for Sverige. Der ble bilen med skarvetuter stoppet i tollkontrollen på grensa, og Utslagsnes' kollega Steve ble siktet for faunakriminalitet, da tollerne ikke var enige i at lasten med skarvetuter var «supporterutstyr», men heller var av den oppfatning at det var snakk om viltsmugling.

Dagbladet har vært i kontakt med Ståle Utslagsnes, som beklager så mye til Hergeirsson for at ikke skarvetutene ble levert i tide til finalen. Under kan du lese fortsettelsen av historien.

For ordens skyld: Ståle Utslagsnes er ikke en virkelig person, og historien om skarvetutene er et produkt av Rune Nilsons fantasi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!