Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lang kø for å kjøpe Charlie Hebdo i Oslo

Satiremagasinet lagt ut for salg på Narvesen Continental.

Narvesen ble tidlig lovet 200 eksemplarer av Charlie Hebdo, som kom på gata tidligere denne uke - bare en uke etter det grufulle terrroranslaget mot redaksjonen i Paris.

- Charlie Hebdo vil komme i salg hos Narvesen Continental. Dette vil skje kl. 17.00 i dag. Butikken har fått 170 magasiner - ikke 200 som først ble bekreftet fra fransk distributør.

Det skriver Ida Håvik, sjef for kommunikasjon og samfunnsansvar, i Reitan Convenience AS, som er ansvarlig for Narvesenbutikkene i Norge.

I KØ: Folk venter i kø utenfor Narvesen Continental i Oslo, for å sikre seg et eksemplar av satiremagasinet Charlie Hebdo. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
I KØ: Folk venter i kø utenfor Narvesen Continental i Oslo, for å sikre seg et eksemplar av satiremagasinet Charlie Hebdo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Om lag hundre personer står i kø utenfor Narvesen-butikken ved 16.30-tida, opplyser Dagbladets reporter på stedet. En av dem er Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise.

- Jeg syns det er viktig å vise støtte, og viktig å ha et eksemplar av en slik historisk forside som blir distribuert over hele verden, sier Riise til Dagbladet.

- Hva tenker du om sikkerhetsopplegget her i dag?

FIKK KJØPT:  Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise var en av 170 som fikk kjøpt et eksemplar av magasinet Charlie Hedbo. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FIKK KJØPT: Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise var en av 170 som fikk kjøpt et eksemplar av magasinet Charlie Hedbo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Vi må bare stole på PST og politiet, men jeg synes det er synd at man må ha et slikt opplegg i forbindelse med salget av Charlie Hebdo. Det er synd at politiet må innblandes i et salg av et satirisk magasin som harselerer med religion. Religion er makt, og makt burde kunne kritiseres, sier Riise.

Charlie Hebdo har vanligvis et opplag på 60.000 eksemplarer, men denne gangen skal det trykkes fem millioner eksemplarer og eksporteres til en rekke land.