Anmeldelse: a-ha i Oslo Spektrum

Lang oppvarming for a-ha

Den siste halvtimen er verdt turen, men a-ha bruker lang tid på å tenne.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det er gjerne avslutningen du husker best fra en konsert, og den siste drøye halvtimen under den første av to konserter i Oslo Spektrum denne helga er en triumfferd for bandet som nekter å dø. Men det er simpelthen ikke lov å bruke så lang tid på «oppvarmingen» før du setter inn støtet.

«Scoundrel Days»

Men altså, etter 70 minutter løsner det i Spektrum. Det er akkurat som om det utvidete bandet får ny energi når det telles opp til «Scoundrel Days», tittellåten fra a-has andre - og beste - album fra 1986. Det solgte «bare» seks millioner eksemplarer, sammenliknet med debutens ti millioner, men er nesten for godt til sitt eget beste.

Men «Hunting High And Low» fra året før er selvfølgelig grunnen til at a-ha kan gjenforenes gang på gang.

Silkeføre

Fra «Scoundrel Days» og ut er det altså silkeføre, med «Summer Moved On», «Hunting High And Low», «The Sun Always Shines On TV» (med Susanne Sundfør som gjest), Bridges-låten (pre a-ha) «Sox Of The Fox», Bond-låten «The Living Daylights» og som ekstra ekstranummer - selvfølgelig - «Take On Me».

Trioen opererer kanskje på noen lister over såkalte «one-hit-wonders», men den låten gjorde mer for bandet enn å sende dem til topps på USA-lista. De har solgt et titall millioner plater og har hentet inn ni Spellemannpriser i kjølvannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer