Lange øyeblikk fra tysk kultforfatter

Nøkterne og melankolske noveller med en særegen «sound».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den tyske forfatterinnen og journalisten Judith Hermann (født 1970) står i fremste rekke blant den nye generasjonen unge forfattere i Tyskland - som vender sin oppmerksomhet bort fra fortida, krigen og skammen og mot sin egen tid og sitt eget liv.

Hermanns noveller har nærmest fått kultstatus, ikke minst på grunn av hennes evne til å fange en grunnstemning hos sin egen generasjon: storbymennesker i tjue- trettiåra.

Stor suksess

Det er fem år siden Judith Hermann debuterte med novellesamlingen «Sommerhus, senere» og tok den tyske litterære offentligheten med storm. Etter strålende kritikker, en anselig samling litterære priser (deriblant den svært prestisjetunge Kleist-prisen), en kvart million solgte bøker, oversettelser til sytten språk og en mediedekning helt utenom det vanlige, kan man trygt si at forventningene var høye da Hermann ga ut sin andre novellesamling i fjor.

Nå foreligger boka på norsk, og i motsetning til visse tyske kolleger synes jeg Hermann innfrir forventningene til fulle, og at hun faktisk også fører sin novellekunst et skritt videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.